1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Power Truck -tapahtuman monsteriautoturma ei johda rikosepäilyihin

Pohjanmaan poliisi on saanut päätökseen viime kesänä Power Truck -autotapahtumassa sattuneen monsterionnettomuuden tutkinnan. Tutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella ketään olisi syytä epäillä rikoksesta.

Kotimaan uutiset
Monsteriautojen showesityksiä on nähty Powerparkissa.
Monsteriautojen showesityksiä on nähty Powerparkissa. Kuvan auto oli lauantain onnettomuusauto. Kuva on kesältä 2013. Pts Messut Oy

Seitsemän ihmistä loukkaantui Power Truck -autotapahtumassa Kauhavan Alahärmässä viime elokuussa. Loukkaantuneista kaksi oli lapsia ja he loukkaantuivat vakavammin. Onnettomuus tapahtui, kun monsteriautosta irronnut suuri rengas lensi katsomoon.

Power Truck -tapahtuma järjestettiin Powerpark-monitoimipuistossa.

Poliisitutkinnassa on päädytty siihen, että onnettomuus on ollut lähinnä yhteensattumien summa eikä ketään ole aihetta epäillä rikoksesta. Pohjanmaan poliisista kerrotaan, että varsinaista esitutkintaa ei käynnistetä. Asiaa on pohdittu syyttäjäyhteistyössä.

Poliisi on selvittänyt, että kuorma-auton ylihypyn yhteydessä monsteriauton rengas irtosi kiinnityksestään pyörän pulttien katkettua. Samassa renkaan karkaamisen estävä turvavaijeri katkesi. Vaijeri oli jäänyt kääntökehän ja laipan väliin ja se oli katkennut renkaan pyörimisen seurauksena.

Kuljettaja toimi "riittävän huolellisesti"

Monsteriauton kuljettajan ei katsota laiminlyöneen turvallisuusmääräyksiä. Kokenut kuljettaja on toiminut riittävän huolellisesti ja panostanut monsteriauton rakenteellisiin turvallisuuskysymyksiin sekä tehnyt turvallisuutta parantavia muutoksia vuosien varrella.

Poliisin selvitysten mukaan myös järjestäjien tekemät pelastus- ja turvallisuussuunnitelmat olivat ajan tasalla.

Onnettomuustutkintakeskus tekee monsterionnettomuudesta oman tutkintaselostuksen, jonka odotetaan valmistuvan kevään aikana. Pohjanmaan poliisi pitää mahdollisena, että onnettomuustutkintakeskuksen selostuksen myötä viranomaiset ja muut toimijat saavat uusia turvallisuussuosituksia.

Lue seuraavaksi