Koe uusi yle.fi

Suklaa johdatteli Namellille uuden isännän – "Tarkoitus on laajentaa"

Finlandia Candy kiinnostui suomussalmelaisen Namellin ostamisesta sen suklaatuotteiden takia. Mitään tuotteita ei olla toistaiseksi muuttamassa, mutta laajennusta mietitään jo.

talous
Namellin minttusuklaarakeita.
Namelli valmistaa muun muassa minttusuklaarakeita.Hanne Kinnunen / Yle

Suomen makeismarkkinoilla Namelli ja sen uusi omistaja Finlandia Candy ovat olleet sekä kilpailijoita että yhteistyökumppaneita. Makeisia valmistava Finlandia Candy on Finnsweet-konsernin tytäryhtiö.

– Olemme Finnsweetin kautta myyneet Namellin tuotteita 10–15 vuotta. Namelli on ollut viinikumipuolella kilpailija, ja nyt ei tarvitse kilpailla hintojen kanssa. Kiinnostuimme Namellista tuotevalikoiman kautta, suklaapuoli tuossa kiinnosti, kertoo Finnsweet Oy:n toimitusjohtaja Petri Salonen.

Finlandia Candy oli suunnitellut suklaatuotteiden valmistusta Pöytyän Riihikosken tehtaallaan, mutta nyt asia järjestyi nopeutetulla aikataululla. Suomussalmella toiminta jatkuu alkuun ennallaan, mutta Salosella on jo hyviä uutisia.

– Tarkoitus on laajentaa pikkasen, kun saadaan ensin kaikki asiat käyntiin. Tällä hetkellä uskon, että se tarkoittaa myöskin lisää työpaikkoja. Kävimme asiaa maanantaina läpi, ja kyllä henkilökunnan näkemys oli, että joka tapauksessa tarvitaan näillä näkymin lisää henkilökuntaa.

Osa tuotteista on ollut tappiollisia

Namelli hakeutui marraskuussa konkurssiin, joten jotain viilaamista on uuden omistajan tehtaalla tehtävä. Finnsweet Oy:n toimitusjohtaja Petri Salonen sanoo, ettei tiedä kaikkia taustoja, mutta hänellä on jo ajatus siitä, mitä pitää muuttaa.

Tarkoitus on laajentaa pikkasen, kun saadaan ensin kaikki asiat käyntiin.

Petri Salonen

– Kyllä siellä on varmaan useampiakin asioita, mitä pitää muuttaa. Hinnoittelu on ollut yksi selkeä virhe, sillä osa tuotteista on ollut jopa tappiollisia. Kun hintoja on käyty läpi, niin muutama tuote on ollut miinusmerkkisenä. Kyllä se tarkoittaa, että huonosti siinä käy.

Kaikkia Namellin tuotteita on kuitenkin tarkoitus valmistaa edelleenkin, mutta jotain tuotantoja uusi omistaja saattaa yhdistää. Säilyykö Namelli-nimi?

– Se on hyvä kysymys, sitä ei ole päätetty vielä. Toistaiseksi Namellin nimi jatkaa tuotteissa. Koko paketti on tullut niin nopeasti, että meillä ei ole tuohon vastausta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Seksuaalirikokset

Mummon miesystävä käytti Helenaa hyväkseen kuusivuotiaaksi saakka

180 astetta: “Tanakat miehet oikeudessa vaativat, että 10-vuotiaan olisi pitänyt osata vastustella hyväksikäyttäjäänsä”

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä!

Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Seksuaalinen häirintä

Seksuaalinen häirintä halutaan tuoda puitavaksi eduskunnan suureen saliin

Myanmar/Burma

Rauhannobelistin johtama Myanmar sai rumat kasvot

Essee: Miksi Suomi avasi lähetystön maahan, jota syytetään rotuerottelusta?