1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaukolämpöputken vuoto nostattanut höyryä Porin keskustassa

Porin keskustassa on kaukolämpöputken vuoto, joka havaittiin tiistaina. Pori Energia aikoo korjata putken vasta torstaina.

Kotimaan uutiset
Kaukolämpövuoto
Karri Laihonen / Yle

Porissa vuotaa kaukolämpöputki Itsenäisyydenkadun ja Herralahdenkadun kulmassa lähellä uimahallia. Vuoto huomattiin, kun kaukolämpökaivosta alkoi nousta höyryä.

– Vuoto on kerännyt lähistölle katsojia. Onhan se näyttävän näköistä, kun yli 105-asteinen vesi höyryää, Pori Energian energiayksikön johtaja Timo Mäki sanoo.

Vuoto ei ole aivan tavanomainen. Mäki muistelee, että vuonna 2011 Isolinnankadulla oli isompi vuoto.

Korjaustyöt torstaina

Nyt vuoto ei ole vakavimmasta päästä. Pori Energia aikoo näillä näkymin korjata vuodon vasta loppiaisen jälkeen torstaina päiväsaikaan. Jos vuoto pahenee, työhön on varauduttu myös loppiaisena.

Korjaustöiden aikana muutama talous jää ilman kaukolämpöä. Vuoto ei tällä hetkellä ole aiheuttanut toimituskatkoksia asiakkaille.

Johtaja Timo Mäki sanoo, että kaukolämpövuodot johtuvat yleensä korroosiosta, jonka putkiin on aiheuttanut ulkopuolelta tuleva vesi. Putket rikkuvat usein kovimpien kuormitushuippujen aikaan, mistä syystä juuri tiistain kaltainen pakkanen on usein se tilanne, jossa vuoto havaitaan.

Korjattu 17:51: Itsenäisyydenkadun, ei Isolinnankadun risteys.

Lue seuraavaksi