1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mediat: Useilla katupartiotoiminnan aktiiveilla raju rikostausta

Taustalla on muun muassa pahoinpitely- ja huumerikostuomioita. Kohua herättäneitä katupartioita toimii Suomessa jo useita.

Kuva: Minna Aula / Yle

Monilla eri puolilla Suomea toimivien katupartioiden aktiivihenkilöillä on taustalla rikoshistoriaa, kirjoittavat useat eri tiedotusvälineet.

Helsingin Sanomat selvitti (siirryt toiseen palveluun) kolmen eri paikkakunnan katupartioiden johtajien tuomiot. Helsingin Sanomien mukaan tuomioita oli annettu muun muassa kunnianloukkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Etelä Suomen Sanomien mukaan esimerkiksi Asikkalassa toimivan Asikkalan Turva ry:n aktiivihenkilöllä on taustallaan puolentoista vuoden vankeustuomio (siirryt toiseen palveluun) mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

MTV Uutiset kirjoittaa puolestaan, että kaikilla Odinin soturien joensuulaisjohtajilla (siirryt toiseen palveluun)on useita rikostuomioita. Lapin Kansan mukaan (siirryt toiseen palveluun) myös Odinin soturien kemiläisjohtajalla on rikostuomio ulkomaalaisiin kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Katupartiointiryhmä Odinin soturit on perustettu Kemissä, mutta on sittemmin laajentanut toimintaansa eri puolille Suomea.