yle.fi-etusivu

Venäjä tuomitsee Pohjois-Korean ydinkokeen

Venäjän ulkoministeriö on lausunnossaan tuominnut Pohjois-Korean väitetyn vetypommikokeen. Venäjän mukaan koe on törkeä kansainvälisen oikeuden loukkaus, joka voi lisätä jännitteitä alueella.

Ulkomaat
Venäjän ulkoministeriön, vaaleatukkainen tiedottaja Maria Maria Zakharova kuvattuna Moskovassa 6. lokakuuta 2015 pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Naisen tausta vaaleansininen, jossa lukee ulkoministeriön nettiosoite mid.ru.
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Maria Zakharova kuvattuna Moskovassa 6. lokakuuta 2015 pidetyssä tiedotustilaisuudessa.Maksim Shipenkov/EPA

– Jos vahvistuu, että koe on tehty, on se uusi askel Pohjois-Korea ydinaseiden kehittelyssä ja samalla kansainvälisen lain ja YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien törkeä loukkaus, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi.

Venäjän mukaan koe voi entisestään vaikeuttaa Korean niemimaan tilannetta, jossa sotilaallisen että poliittisen yhteenoton vaara on muutenkin korkea.

Venäjä toivoo, että osapuolet harjoittavat pidättyväisyyttä eivätkä ryhdy toimiin, jotka lisäisivät jännitystä. Moskovan mielestä Korean niemimaan ongelmat pitäisi ratkaista neuvotteluteitse.

Lähteet: Reuters, Afp, Tass