Vatikaanilaislehti hermostui Charlie Hebdon kannesta

Satiirilehti Charlie Hebdosta ilmestyi keskiviikkona erikoisnumero, jonka kannessa on piirrettynä Jumala rynnäkkökivääri selässään.

Ulkomaat
Ranskalaisesen Charlie Hebdo -lehden keskiviikkona ilmeestyneen erikoisnumeron kannessa on esitettynä Jumala, jolla on verta käsissä ja rynnäkkökivääri selässä.
Ranskalaisesen Charlie Hebdo -lehden keskiviikkona ilmeestyneen erikoisnumeron kannessa on esitettynä Jumala, jolla on verta käsissä ja rynnäkkökivääri selässä.Ian Langsdon / EPA

Vatikaanilainen sanomalehti L'Osservatore Romano on kritisoinut satiirilehti Charlie Hebdoa Jumalaa esittävästä kansikuvasta.

Ranskalaisesta Charlie Hebdo -lehdestä ilmestyi keskiviikkona erikoisnumero, sillä lehden toimitukseen tehdystä iskusta tulee torstaina kuluneeksi vuosi. Kannessa on esitettynä Jumala, jolla on verta käsissä ja rynnäkkökivääri selässä.

– Vuoden jälkeen tappaja on yhä vapaana, lukee otsikossa.

L'Osservatore Romano pitää kansikuvaa valitettavana ja epäkunnioittavana. Se katsoo, että Charlie Hebdo pyrkii manipuloimaan uskoa.

– Ranskalaislehti unohtaa jälleen kerran sen, mitä uskonnolliset johtajat jokaisessa uskonnossa ovat kehottaneet iät ja ajat – hylkäämään väkivallan uskonnon nimissä ja että Jumalan käyttäminen vihan oikeuttamiseen on todellista rienausta, vatikaanilaislehti kirjoittaa lyhyessä kommentissa.

Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehdyssä iskussa viime vuoden tammikuussa kuoli 12 ihmistä.

Lähteet: Reuters