MTV: Aavarannan kiinniotot voivat liittyä Saksan ahdisteluihin – Elfgren: Esitutkinnassa ei ole ilmennyt yhteyksiä Saksaan

KRP:n rikosylikomisario sanoo, että hänellä on Saksan häirintätapauksista vain se tieto, joka on ollut julkisuudessa esillä.

Kotimaa
Kölnissä vastustettiin seksuaalista häirintää mielenosoituksessa 5. tammikuuta.
Kölnissä vastustettiin seksuaalista häirintää mielenosoituksessa 5. tammikuuta.Oliver Berg / EPA

MTV:n uutiset kertoi illalla, että uudenvuodenaaton kiinniotot Kirkkonummella Aavarannan vastaanottokeskuksessa saattavat liittyä naisten ahdisteluun Kölnissä uudenvuodenyönä. Myös Yle Uutisten tietojen mukaan poliisilla oli syytä epäillä, että miehet pyrkivät yllyttämään vastaavaan häirintään Suomessa.

KRP:n rikosylikomisario Thomas Elfgren ei vahvista tätä tietoa. Esitutkinta ei ole osoittanut mitään yhteyksiä Saksaan, Elfgren sanoo. Hän ei halua kertoa, yllättyikö Kölnin häirintätapauksista.

– Minulla on Saksan tapahtumista vain se tieto, joka on julkisuudessa ollut.

Poliisi pidätti kuusi irakilaismiestä viime torstaina rikosten ennalta ehkäisemiseksi. Keskusrikospoliisin mukaan pidätykset tehtiin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Irakilaismiehet vapautettiin lauantaina, mutta esitutkinta jatkuu ja epäilykset ovat edelleen olemassa.

Elfgren korostaa, että esitutkinta ei ole julkinen prosessi, eikä hän siksi avaa sitä yleisölle. Esitutkinnan kestoa hän ei osaa arvioida, mutta kansainvälinen yhteistyö saattaa viivyttää tutkintaa.

KRP otti Elfgrenin mukaan asian hoitaakseen normaalina viranomaisyhteistyönä. Resursseja jaettiin poliisihallinnon sisällä pyhien kynnyksellä, perustelee Elfgren KRP:n tarttumista asiaan. Poliisi pääsi tapauksen jäljille oman, rutiininomaisen tiedonhankintansa kautta, korostaa rikosylikomisario.