Elisa palkkaa kymmeniä uusia työntekijöitä Pohjanmaalle

Työpaikat avautuvat Kokkolaan, Seinäjoelle ja Vaasaan. Yhtiön henkilöstömäärä nousee alueella jo 350 työntekijään, joista yli puolet työskentelee Kokkolassa.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Teleyhtiö Elisa tytäryhtiöineen työllistää Pohjanmaalla tällä hetkellä lähes 300 työntekijää.  Kokkolan asiakaspalvelukeskuksessa työntekijöitä on liki 200, nyt vahvistetaan erityisesti valtakunnallista ruotsinkielistä asiakaspalvelua.

Seinäjoella ja Vaasassa yhtiöllä on viitisenkymmentä työntekijää molemmissa. Osa heistä on telemarkkinointialan tuotteisiin ja palveluihin keskittyvän tytäryhtiö Enian palveluksessa. Eniten uusia työpaikkoja avautuu juuri Enialle.

Syksyllä järjestetyn Asiakaspalvelu NYT! -uratapahtuman myötä Kokkolassa aloittaa 10 uutta henkilöä jo tammikuun lopussa. Alkuvuodesta käynnistetään uudet rekrytoinnit tulevalle kesälle.

Pohjanmaan aluejohtaja Harri Kivimäen mukaan Kokkolan asiakaspalvelukeskus toimii monelle nuorelle ponnahduslautana työelämään, mutta talossa on myös pitkän uran tehneitä.

– Kokkolan yksikkö on monipuolinen työympäristö. Siellä pääsee tutustumaan digitalisuuden saloihin monestakin näkökulmasta. Meillä on paljon nuoria töissä, mutta myös iäkkäämpiä henkilöitä, jotka ovat olleet pitkään meillä töissä, kuvailee Kivimäki.

Elisa pitää Pohjanmaan vahvuutena vilkasta elinkeinoelämää ja osaavan ja kielitaitoisen henkilöstön saatavuutta. Kokkolassa ammattikoulu Centriasta on tullut tärkeä yhteistyökumppani.  Seinäjoella Elisa on aloittamassa ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyötä nopeasti kehittyvällä Internet of Things - alalla eli asioiden internetissä. Tämä tarkoittaa sitä, että eri laitteet ovat suoraan yhteydessä toisiinsa eli jokin laite voi esimerkiksi itse tilata tarvitsemansa huollon.

– Centria on ollut Elisalle jo pitkään todella merkittävä yhteistyökumppani. Meillä on muun muassa räätälöityjä koulutusohjelmia, joista palkkaamme työntekijöitä. Viime vuoden loppupuolella meillä oli myös iso rekrytointiin liittyvä uratapahtuma.