1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmeniä kuollut Libyassa iskussa poliisin koulutuskeskukseen

Kuorma-autoon kätketty pommi räjäytettiin keskellä uusien poliisien valmistujaisjuhlallisuuksia. Kuolleita on löytynyt 60, mutta raunioissa pelätään olevan vielä jopa kymmeniä.

Ulkomaat
Libyan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Libyassa Zlitenissa ainakin 60 ihmistä on kuollut pommi-iskussa poliisin koulutuskeskukseen, kertovat sairaalalähteet ja viranomaiset. Haavoittuneita on 200. Uhrien joukossa on myös siviilejä.

Raunioista on toistaiseksi löydetty 60 ruumiista, mutta kuolleiden määrä saattaa olla paljon suurempi, sanovat viranomaiset.

Räjähdyksen aiheutti kuorma-autoon piilotettu pommi. Se laukesi keskellä satojen uusien poliisien valmistujaisjuhlallisuuksia. YK:n edustajan mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Isis havittelee Zlitenia

Libyalla on ollut kaksi kilpailevaa hallintoa sitten toissa vuoden elokuun. Islamistit valtasivat tuolloin pääkaupungin Tripolin ja pakottivat hallituksen pakenemaan itään. Zlitenin rannikkokaupunki sijaitsee 150 kilometrin päässä Tripolista.

Tlannetta pahentaa entisestään islamistisen Isis-järjestön levittäytyminen yhä voimakkaammin myös Libyaan.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittanut järjestäneensä Zlitenin iskua, mutta Isis on yrittänyt saada otetta Zlitenistä. Rannikkokaupunkina se houkuttelee ihmissalakuljettajia, jotka vievät turvapaikan tavoittelijoita Eurooppaan.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi