Lahtelaismitalisti Eetu Sopanen: MM-kulta maistuu paremmalta "mehustelun" jälkeen

Nuoret leijonat saivat MM-kullan lisäksi kotikisoistaan oppia menestymisestä. Lahtelaiskiekkoilija Eetu Sopasen mukaan mestaruuden myötä maajoukkuepelaajat ovat nähneet, miten voittajajoukkue rakennetaan.

urheilu
Mestaruuskuva Nuoret Leijonat u20
Tomi Hänninen

Heinolan Peliitoissa pelaava puolustaja Eetu Sopanen ehti pelata nuorten MM-joukkueessa kolme peliä ennen loukkaantumistaan. Tiistain jännittävässä finaalissa napattu MM-kulta maistuu silti hyvälle.

Ei me sinne menty varsinaisesti hamppareiden perässä, vaikke kyllä ne maistui kaikille.

Eetu Sopanen

– Kultamitali maistuu nyt paremmalta kuin pari päivää sitten. Kun on päässyt juhlistamaan ja vähän mehustelee sillä, kommentoi Sopanen torstaiaamuna.

Julkisuudessa on ihmetelty, miksi U20-maajoukkueen pelaajat juhlistivat maailmanmestaruuttaan tiistai-iltana hampurilaisravintolassa.

– Meille oli varattu sieltä saunatila, jossa oltiin. Ei me sinne menty varsinaisesti hamppareiden perässä, vaikka kyllä ne maistui kaikille, Sopanen virnistää.

Pitkiin juhliin ei nuorilla ole aikaa, koska työt omissa joukkueissa odottavat kaikilla, niin kotimaan sarjoissa kuin rapakon takana.

– Voihan olla, että joku soturi painaa vielä kolmatta päivää, mutta kyllä suurimman osan on nyt palattava takaisin arkeen. Nämä kisat osuvat keskelle kautta, Sopanen aprikoi.

MM-kultajoukkueeseen kuului Sopasen lisäksi kolme muuta lahtelaiskiekkoilijaa: hyökkääjät Miska Siikonen ja Sebastian Repo sekä maalivahti Emil Larmi.

– Onhan se aika ainutlaatuista, että on samasta joukkueesta ja vielä samasta koulusta näin paljon porukkaa, Sopanen pohtii.

Lahden lyseo järjestää jättimäiset kakkukestit

Larmi, Siikonen ja Repo opiskelevat vielä Lahden lyseossa, Sopanen sai valkolakkinsa joulukuun alussa. Lahden lyseo aikoo juhlistaa urheilulukion kasvatteja ensi viikolla kakkukahveilla.

Kyllä tämä antaa kaikille lisäbuustia ja on kova lisä cv:seen.

Eetu Sopanen

Lyseon rehtori Tero Matkaniemi kertoo järjestävänsä isot kahvikestit. MM-kultamitalistien lisäksi koulun oppilaille on mitaleita sadellut aiemminkin, mutta kahvit ovat jääneet juomatta. Samassa tilaisuudessa muistetaan myös Arvi Savolaisen syksyistä MM-pronssia, ja useita kansallisen tason menestyjiä.

Pelicans aikoo puolestaan muistaa mitalisteja lauantain kotiottelussa.

Voitosta lisäbuustia kaikille pelaajille

Nuorille jääkiekkotähdille MM-kulta on tärkeä meriitti.

– Kyllä tämä antaa kaikille lisäbuustia ja on kova lisä cv:hen. Ihan varmasti se auttaa myös jonkun verran jokaista uralla eteenpäin, lahtelaispakki uskoo.

Hienoa on palata taas Heinolan hornankattilaan.

Eetu Sopanen

Mitalin lisäksi joukkueen jäsenet ovat saaneet oppia paljon puhutusta voittamisen kulttuurista.

– Nyt sitä on perillä siitä, mitä voittaminen vaatii ja miten joukkueen pitää olla rakentunut, että menestyminen on mahdollista. Sen opin me kaikki 23 pelaajaa osa saatu tästä mukaan, Sopanen selittää.

Joukkueen hyvä henki syntyy suurelta osin siitä, että pelikaverit ovat tuttuja.

– Ainoa kenen kanssa en ollut ennen pelannut on Olli Juolevi. Kaikkien muiden kanssa olen ollut U16-iästä saakka jollain leirillä samaan aikaan. Tuttuus helpotti joukkuehengen kasvamista.

Polvivamman MM-turnauksessa saanut Sopanen palaa Heinolan Peliittojen riviin aikaisintaan helmikuussa.

– Ei ole vielä varmaa, koska palaan, mutta jokunen viikko menee varmasti ennen kuin pystyy pelaamaan. On hienoa palata taas Heinolan hornankattilaan.