1. yle.fi
  2. Uutiset

Pojalle vakavia vammoja omatekoisesta räjähteestä – poliisi kehottaa tarkkailemaan nuorten nallipyssyjen käyttöä

15-vuotias kouvolalainen poika sai vammoja ylävartaloon, kun purkillinen ruutia räjähti hänen käsittelyssään. Ruuti oli saatu nallipyssyn nauhanallista. Pojan mukaan nallin kerääminen on melko yleistä paikallisten nuorten keskuudessa.

Kotimaan uutiset

15-vuotias poika sai vakavia vammoja keskiviikkoiltana Kouvolassa, kun hänen itse rakentamansa räjähde räjähti vahingossa. Poliisin mukaan poika oli kerännyt lasipurkkiin ruutia nallipyssyn nauhanallista. Räjähdys tapahtui, kun hän oli laittamassa kostuttamaansa nallitahnaa lasipurkkiin, missä oli ennestään irrotettua nallimassaa.

Poika sai räjähdyksessä vammoja käsiinsä, ylävartaloon ja kasvoihin. Poliisille poika kertoi, että nallimassan kerääminen on nykyään melko yleistä paikallisten nuorten keskuudessa. Vastaavia virityksiä poliisi ei ole kuitenkaan aiemmin havainnut.

Rikoskomisario Timo Kuokkanen muistuttaa, että ruudista tulee kuivuessaan epävakaampaa ja räjähtaa helpommin. Jos nuorella tiedetään olevan tällaisia nallipyssyn nallinauhoja, poliisi toivoo vanhempien selvittävän mihin käyttötarkoitukseen nallinauhat on hankittu.

Lue seuraavaksi