Lämmitinkauppa käy kuumana – nykylaite on myös sisustuselementti

Ulkona paukkuu kireä pakkanen, mutta kauppojen lämmityslaitehyllyjen liepeillä tunnelma on kuuma. Kaupaksi käyvät nyt monenlaiset lisälämmittimet. Yhä useampi kiinnittää huomiota myös lämmittimen ulkonäköön.

ilmiöt
Erilaisia lämmittimiä.
Lisälämmitin voi olla myös kaunis ja sopia sisustukseen. Sannimari Lehtilä / Yle

Kaupoissa valmistaudutaan talven kylmyyteen ajoissa. Tiedetään, että kun lämpötilat painuvat tarpeeksi alas, niin ihmiset tulevat ostamaan lisälämmittimiä. Niin on käynyt nytkin, kun jopa Etelä-Suomessa on mitattu yli kahdenkymmenen asteen pakkaslukemia.

– Tuntuu, että asiakkaat elävät kyllä aika hetkessä. Ostoksille tullaan vasta kun kovat pakkaset ovat jo päällä, sanoo sisustusosaston osastopäällikkö Teija Impola Raision Bauhausista.

Ostoksille tullaan vasta kun kovat pakkaset ovat päällä.

Teija Impola

Hänen osastollaan lämmittimiä on joka lähtöön ja tarpeeseen. Impola kertoo, että moni ostaja hakee nyt kuitenkin lisälämmitintä. Koteihin hommataan laitteita kuisteille tai tilohin, joissa lämpö ei enää riitäkään.

– Täältä on haettu lämmityslaitteita nyt myös terveyskeskuksiin ja muille työpaikoille, Impola kertoo.

Ennen ehkä iso ja haiseva – nyt pieni ja kaunis

Lämmitinostoksilla on valinnanvaraa. Teija Imponen sanoo, että ostopäätöstä tehdessä on hyvä miettiä ainakin se, mihin lämmitin on tulossa.

– On öljytäytteisiä ja kiertoilmalämmittimiä. Jälkimmäisistä on tosi pieniäkin versioita. Sellaisia ostetaan nyt esimerkiksi työpaikoille.

Kyllähän tuollainen nätti, kiiltävänvalkoinen lasipintalämmitin korvaa aika mukavasti sen vanhan, kotona ehkä jo kymmeniä vuosia palvelleen lämmittimen.

Teija Impola

Uusinta uutta ovat lasipinnoitteiset lämmittimet. Imposen mukaan asiakkaat ovat todella löytäneet ne tänä talvena. Valinnassa kiinnitetään siis huomiota myös laitteen ulkonäköön.

– Lasipinta on lämmittimissä aika iso trendijuttu nykyään. Ja kyllähän tuollainen nätti, kiiltävänvalkoinen lasipintalämmitin korvaa aika mukavasti sen vanhan, kotona ehkä jo kymmeniä vuosia palvelleen lämmittimen, Impola sanoo.

Impolan mukaan suosittuja ovat myös erilaiset sähkökäyttöiset sisustustakat.

– Kyllä nekin lämmittävät, ja päälliskaupaksi saa mukana ihanaa tunnelmaa.

Trendilämmittimesta saa pulittaa noin satasen, mutta halvemmallakin lämppärikaupoilla pääsee. Halvimmat laitteet maksavat noin parikymmentä euroa.