MM-rallin talvitestit halutaan Keuruulle

Keuruun entistä varuskunta-aluetta ollaan valjastamassa ralliautojen testikäyttöön. Alue tarjoaa Ruotsin MM-rallin tyyppiset tiet keskellä Suomea.

urheilu
Arkistokuvaa.
Uula Kuvaja / Yle

Metsähallitus ja ralliautojen testaukseen erikoistunut ylöjärveläinen Motorsport Solutions Finland ovat sopineet, että Keuruun entisen varuskunta-alueen tiestöä voidaan käyttää ralliautojen testaukseen ja ajoharjoitteluun.

– Sopimus on alustavasti voimassa tälle talvikaudelle. Tavoittelemme Keuruulle Ruotsin MM-rallin ennakkotestejä, jotka on tältä talvelta jo ajettu. Ne tehtiin nyt Ruotsin Lapissa. Toivottavasti Metsähallitus on tarvittaessa suopea jatkamaan sopimusta, jos saamme testit Keuruulle, kertoo Motorsport Solutions Finlandin toimitusjohtaja Toni Mäkinen.

Varuskunnan tiet ovat samaa tyyppiä, jollaisilla rallin MM-sarjan ainoa talvikilpailu Ruotsissa ajetaan.

– Ne ovat lähinnä metsäautoteitä, syrjässä asutukselta. Pisin yhtenäinen lenkki on seitsemän kilometriä, kertoo Mäkinen.

Yritys vuokraa tiestön käyttöoikeuksia niitä tarvitseville, kuten moottoriurheiluseuroille. Myös uusien kilpailujen järjestäminen on nyt Keuruulla mahdollista.

– Olemme tässä kalenterinvartijana. Tunnustelemme, millainen kiinnostus tiestön käyttöön on esimerkiksi paikallisilla seuroilla, Toni Mäkinen luonnehtii.