Uimahalleiltakin saatetaan vastedes vaatia energiatodistus

Lain on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa. Rakennusten energiatodistuksia vaadittaisiin uusilta rakennustyypeiltä, ympäristöministeriö tiedottaa.

politiikka
Muuramen uimahallin puolitoista vuotta kestänyt remontti on viimein loppusuoralla.
Jarkko Riikonen / Yle

Rakennusten energiatodistuksia saatetaan vastedes vaatia myös muun muassa jäähalleilta ja uimahalleilta, kertoo ympäristöministeriö. Ministeriön mukaan hallitus on tänään torstaina antanut eduskunnalle lakiesityksen rakennusten energiatodistuksesta annetun lain muuttamisesta.

Muutostarpeen taustalla ovat Euroopan komission kannanotto ja sen mahdolliset seuraukset: komissio on katsonut, ettei Suomen kansallinen lainsäädäntö vastaa rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä siltä osin, mitä rakennustyyppejä tai rakennusten tiloja on jätetty energiatodistusmenettelyn ulkopuolelle, ympäristöministeriö toteaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Lainmuutoksen jälkeen energiatodistusmenettelyn piiriin tulisivat uimahallit, jäähallit, varastorakennukset, liikenteen rakennukset ja moottoriajoneuvosuojat eli niiden olisi muun muassa hankittava energiatodistus. Energiatodistuksella tarkoitetaan rakennuksen energiatehokkuutta kuvaavaa virallista asiakirjaa.

Lain on määrä tulla voimaan heinäkuussa, ministeriö kertoo. Ennen lain voimaantuloa käyttöön otetuille rakennuksille esitetään siirtymäaikaa siten, että muutos koskisi niitä vasta ensi vuoden alussa.