Ylen pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Erkki Karjalainen on kuollut

Karjalainen työskenteli Yleisradion kirjeenvaihtajana neljällä vuosikymmenellä. Asemapaikkoina olivat Belgrad, Budapest, Bonn ja Berliini.

Kotimaa
erkki karjalainen_1977
Ylen ulkomaantoimittaja Erkki Karjalainen raportoi Ankarasta Turkista vuonna 1977. Turkki tavoitteli täysjäsenyyttä Euroopan talousyhteisössä EEC:ssä, ja se oli suurten luonnonvarojen maa, kertoi Karjalainen. Toisaalta maassa oli poliittista rauhattomuutta.

Yleisradion uutistoiminnan pioneereihin kuuluva toimittaja Erkki Karjalainen on kuollut.

Karjalainen kuoli eilen 6. tammikuuta Dallgow-Döberitzissa, Berliinin lähistöllä. Hän oli syntynyt 10.7.1933 ja oli kuollessaan 82 vuoden ikäinen.

Karjalainen aloitti työt Yleisradiolle Itä- ja Länsi-Berliinin freelancekirjeenvaihtajana 1960-luvun puolivälissä. Tammikuussa 1968 Karjalainen valittiin Yleisradion TV-uutisten toimituspäälliköksi.

Karjalainen ei kotitoimituksessa kauan viihtynyt, vaan veri veti ulkomaille. Hän siirtyi toukokuussa 1969 Ylen uuteen Itä-Euroopan kirjeenvaihtajan tehtävään Belgradiin. 1970-luvulla Itä-Euroopan kirjeenvaihtajan asemapaikka siirrettiin ensin Belgradista Budapestiin ja lopulta Itä-Berliiniin.

1980-luvun alussa Karjalainen käväisi parin vuoden verran kotimaassa, toimien Ylen radion yhteiskuntatoimituksen päällikkönä elokuusta 1980 syyskuuhun 1982.

Lokakuussa 1982 Karjalainen aloitti työt Yleisradion Bonnin kirjeenvaihtajana ja seurasi Saksan suurta myllerrystä aina eläkkeelle jäämiseensä saakka vuonna 1996.