Veiko-jahti alkaa Aarnion huumerikosjutussa

Mies kytkeytyy Aarnion epäselvinä pidettyihin käteisvaroihin. Aarnion puolustus ei halua kommentoida Veikon sanomisia.

Kotimaa
Jari Aarnio
Milla Vahtila / Yle

Poliisi aloittaa Veiko-nimisen virolaismiehen tavoittelun Jari Aarnion epäillyssä huumerikosvyyhdessä. Tutkinnanjohtaja Jukka Haaviston mukaan Veiko on ollut aiemmin ja on edelleen mielenkiintoinen henkilö ja häntä yritetään nyt tavoitella ja jututtaa.

Seiska-lehti kertoi (siirryt toiseen palveluun) tavanneensa Veikon keskieurooppalaisessa kaupungissa joulukuussa. Seiskan mukaan hän myönsi osan Aarnion sanomisista todeksi.

Veiko kytkeytyy Aarnion epäselvinä pidettyihin käteisvaroihin. Aarniota syytetään raskaista huumerikoksista ja syyttäjän mukaan epäselvä käteinen oli peräisin huumebisneksistä. Aarnio on kiistänyt syytteet.

Aarnio on oikeudessa kertonut saaneensa nyt jo edesmenneeltä varakkaalta suomalaisliikemieheltä käteisenä kassissa 447 000 euroa palkkioksi avustaan. Aarnio esimerkiksi turvasi tilanteita, kun miljonääri tapasi arabiliikemiehiä, jotka olivat kiinnostuneita eliittiprostituoiduista. Liikemies oli Aarnion mukaan mukana prostituutiobisneksessä. Miljonääriliikemies kuoli vuonna 2002. Aarnion mukaan käteisen toimitti hänelle virolainen Veiko, miljonäärin liikekumppani.

– Pitää paikkaansa, että annoin Jarille rahat Helsingin Kaupunginteatterin parkkipaikalla, mutta mikään muu kertomuksessa ei pidä paikkaansa. Poliisimies valehtelee, Veiko sanoi Seiskan haastattelussa.

Veikon mukaan rahat tulivat Viron alamaailmasta. Hän kiistää tuntevansa miljonääriliikemiestä.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ei halunnut kommentoida Veikoa millään tavalla. Huumerikossyytteiden käsittely on kesken Helsingin käräjäoikeudessa.