Turvapaikanhakijoille tarvitaan talvikenkiä ja toppavaatteita

Kemin ja Tornion vastaanottokeskukset kaipaavat lahjoituksia lämpimistä talvivaatteista ja -kengistä. Toppavaatteita tarvitaan kaikenikäisille turvapaikanhakijoille, kenkiä kaipaavat erityisesti miehet.

Toppavaatteet
Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Virpi Pakisjärvi selaa vaatelahjoituksia.
Heidi Hannukainen / Yle

Turvapaikanhakijoiden vaatelahjoituksille on edelleen tarvetta Meri-Lapissa. Vaikka tulijoiden määrä on romahtanut syksystä selvästi, tarvitsevat uudetkin turvapaikanhakijat vaate- ja tavaralahjoituksia, kerrotaan Kemin vastaanottokeskuksesta.

Erityisestä tällä hetkellä kaivataan ulkoiluvaatteita.

– Kunnon toppavaatteista on pula koko ajan, niitä tarvitaan kaikenikäisille. Erityisesti miesten talvikengistä on suuri pula, sanoo Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Virpi Pakisjärvi.

– Nämä ovat sellaisia tuotteita, joita tulee harvoin lahjoituksena. Aina kun niitä tulee, ne saadaan meidän asiakkaille hyvin nopeasti kiertoon, Pakisjärvi jatkaa.

Luistimia ja suksia koululaisille

Vaatteiden lisäksi turvapaikanhakijalapset kaipaisivat liikuntatunteja varten urheiluvälineitä.

– Nyt kun kouluissa alkaa luistelut ja hiihdot, lapset tarvitsevat talviurheiluvälineitä. Niitäkin otetaan vastaan lahjoituksina, Pakisjärvi kertoo.

Vaate- ja tavaralahjoituksia voi viedä Kemin ja Tornion vastaanottokeskuksiin. Vastaanottokeskuksista toivotaan, että ihmiset soittaisivat ennen kuin tuovat lahjoituksia.