Halloween-kissa kadoksissa kuusi vuotta – löytyi jouluna Facebookista naama osittain halvaantuneena

Pyhäinmiesten päivänä 14 vuotta sitten syntyneellä Pörri-kissalla taitaa olla useampi elämä elettävänään. Oululainen Pia Angervaniva sai ”Halloween-kissanpennun” joululahjaksi veljeltään. Kuusi vuotta sitten rohkeaksi havaittu Pörri katosi jälkiä jättämättä. Kunnes löytyi kuin ihmeen kaupalla kaksi viikkoa sitten jouluaaton aattona Facebook-kuvasta -  naama puoliksi halvaantuneena.

Kotimaa
Pia löysi kuusi vuotta kadoksissa olleen Pörri-kissan Facebookista.
Pia löysi kuusi vuotta kadoksissa olleen Pörri-kissan Facebookista.Pia Angervaniva

Pörri on harmaa, hirmuisen karvainen ja pörröinen sekarotuinen kissa. Pia Angervanivan mukaan Pörri on sangen seurallinen lemmikki, jota piti olla koko ajan hoivaamassa.

– Luonteeltaan se on harvinaisen rohkea ja tämä varmaan koitui vähän sen kohtaloksikin. Se lähti aina koiriakin seurailemaan ulkona eikä pelännyt kyllä mitään. Se ruukas tehdä viikonkin reissuja ja oli ihan tavallista, että se oli välillä poissa.

Kaikki lumenkaatopaikatkin tongittiin.

Pia Angervaniva

Mutta kerran Pörri ei enää tullutkaan takaisin alkuperäiseen Raahen kotiinsa. Kahdeksanvuotiaana kissa katosi teille tietymättömille ja oli kateissa peräti kuusi vuotta.

– Tosi paljon sitä etsittiin, pyöräiltiin joka paikassa, löytöeläinkotiin oltiin yhteydessä ja kaikki lumenkaatopaikatkin tongittiin, että löytyykö edes ruumista mistään, mutta ei löytynyt. Lopulta sitä ajatteli, että jossakin se vaan seikkailee, mutta ei sitä enää odottanut kotia, kertoo Pia.

Facebookissa nukkuva kissa vaikutti tutulta

Kuusi vuotta katoamisen jälkeen tapahtui pienoinen joulun ihme.Jouluaaton aattona Facebookista Raahen Löytöeläinkodin sivulta Pia löysi myynti-ilmoituksen ja kuvan nurkassa nukkuvasta kissasta.

Se ruukas nukkua meillä saunan lauteilla.

Pia Angervaniva

– Se oli tullut löytöeläinkodille lokakuussa ja oli niin tutun näköinen, että piti lähteä äidin kanssa katsomaan. Ei sitä aluksi uskaltanut toivoa mitään, mutta kun kissa rupesi tunnistamaan meidät ja tuli kiehnäämään ja kaikki tuntomerkit passasi, kertaa Angervaniva.

Pialla oli mukanaan valokuvia Pörristä ja niinpä Facebookista löytynyt kissa pääsi jouluksi kotiin – siihen samaan Raahessa, josta Pörri aikoinaan katosi.

– Se oli kyllä heti kuin kotonaan. Se ruukas nukkua meillä saunan lauteilla ja niin se heti vaan juoksi lauteille nukkumaan.

Pörrin toinen silmä ei mene kiinni lempipaikassakaan nukkuessa.
Pörrin toinen silmä ei mene kiinni lempipaikassakaan nukkuessa.Pia Angervaniva

Jäikö Pörri auton alle?

Pörri oli tuotu löytöeläinkotiin Pattijoen Ylipäästä, noin 20 kilometrin päästä katoamispaikasta. Siellä sitä oli ruokittu useammassakin paikassa. Pattijoella tuumittiin, että kissa on parempi viedä löytöeläinkotiin ennen kuin talvi iskee.

Löytöeläinkotiin Pörri tuli hyvässä kunnossa- paitsi että naama oli puolittain halvaantunut.

Ei sille ole mitään traumoja tullut.

Pia Angervaniva

– Veikkaan, että kuusi vuotta sitten tapahtui onnettomuus, joka varmaan vaikutti Pörrin aisteihin ja se ei enää osannutkaan tulla takaisin. Löytöeläinkodilla arvioivat, että olisi autoon törmännyt tai jäänyt auton alle. Oli muuten saanut löytöeläinkodilla uuden Paroni-nimen juuri tuon silmän monokkelimaisuuden takia, kertoo Pia.

– Ja samalla lailla rohkea se on edelleenkin, ei sille ole mitään traumoja tullut. Onnellisen näköinen kissa se on vaikka, toinen puoli naamasta onkin vähän valahtanut sijoiltaan.

Pörri saattoi loukkaantua onnettomuudessa kuusi vuotta sitten.
Pörri saattoi loukkaantua onnettomuudessa kuusi vuotta sitten.Pia Angervaniva