1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Ruotsissa kadonneen postilentokoneen hylky löytyi läheltä Norjan rajaa

Koneessa uskotaan olleen kaksi ihmistä, jotka ovat EU-kansalaisia mutta eivät ruotsalaisia tai norjalaisia. Postilentokoneen katoamisesta kerrottiin perjantaiyönä.

Yle Saame
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Ruotsissa lähellä Norjan rajaa kadonneen postilentokoneen maahansyöksypaikka on löytynyt, Ruotsin Merenkulkulaitoksen tiedottaja Daniel Lindblad kertoo ruotsalaismedioille. Kone ehti olla kateissa runsaat kaksi tuntia.

Koneessa uskotaan olleen kaksi ihmistä, mutta tietoa ei ole vahvistettu. Lindbladin mukaan alustavien tietojen perusteella koneessa olleet henkilöt olisivat EU-kansalaisia, mutta eivät ruotsalaisia tai norjalaisia. Ruotsissa Merenkulkulaitos vastaa myös ilmailuonnettomuuksien pelastustöistä.

Kone löytyi Akkajaure-järven ja Norjan rajan väliseltä alueelta.

– Oli selvää, että kyseessä on onnettomuuspaikka, se näytti melko voimakkaalta maahansyöksyltä, Lindblad sanoi Ruotsin television SVT:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Canadair CRJ 200 -kone lähetti hätäviestin ennen katoamistaan. Se oli matkalla Oslon Gardemoenin kentältä Tromssaan. Seudun sää oli yöllä kylmä ja selkeä; tuulet olivat heikkoja.

Lue seuraavaksi