yle.fi-etusivu

Junien ja bussien ongelmat jatkuneet paukkupakkasessa – paljon vuoroja peruttu

Jäätävä sää on aiheuttanut taas runsaasti myöhästymisiä ja peruutuksia joukkoliikenteeseen. HSL:n mukaan ongelmat helpottivat kuitenkin perjantaipäivän mittaan, kun pakkanen hellitti. VR on perunut joitain junavuoroja myös lauantailta.

Kotimaa
ihmisiä asemalaiturilla
Matkustajia ja junaliikennettä Tikkurilan asemalla 7. tammikuuta. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Joukkoliikenne on ollut taas tänään perjantaina vaikeuksissa kovan pakkasen takia. Useita juna- ja bussivuoroja jouduttiin perumaan.

Kaukoliikenteen junavuoroja on peruttu kymmenkunta. Matkustajia on ohjattu korvaaviin kulkuvälineisiin, esimerkiksi myöhemmin lähteviin junavuoroihin tai linja-autoihin. VR on kehottanut matkustajia varautumaan myös myöhästymisiin.

– Kova pakkanen rasittaa juna- ja vaunukalustoa, ja matkustajia pyydetään varautumaan myöhästymisiin ja muutoksiin sekä kauko- että lähijunaliikenteessä, VR:n liikennetiedotteessa sanotaan.

HSL:stä arvioitiin aamulla, että bussivuoroja on peruttu satakunta ja lähijunavuoroja useampi kymmenen. Puoli yhden aikaan iltapäivällä liikenne oli jo palautumassa normaaliksi. HSL:n päällikköpäivystäjän Petrin Saaren mukaan lähijunista oli tuolloin peruttu enää yksi vuoro.

Myös iltapäiväruuhkan aikaan liikenne on sujunut hyvin. Saaren mukaan vain muutama junavuoro on peruttu, ja lähes kaikki bussivuorot on saatu ajettua.

– Sen huomaa heti, kun pakkanen laskee, Saari toteaa.

Saaren mukaan pääakaupunkiseudulla junat toimivat eilen torstaina paremmin kuin bussit, mutta tänään bussivuoroja on saatu ajettua hieman junia paremmin.

Saaren mukaan huomenna ei ole enää odotettavissa peruutuksia bussiliikenteeseen. VR on sen sijaan perunut junavuoroja myös lauantailta.

Lisätietoja junavuorojen peruutuksista VR:n liikennetiedotteissa (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty klo 12.45: Uutista päivitetty. Puoli yhden aikaan iltapäivällä bussi- ja lähijunaliikenne oli palautumassa normaaliksi.