1. yle.fi
  2. Uutiset

Taas uutta väriä Kuopion ruokakartalle: Venäläinen ravintola etsii tiloja kaupungista

Venäläisiä ruokia karjalaisella vivahteella tarjoava ravintola Bistro Petroskoi pyrkii avaamaan pysyvän ravintolan Kuopioon tulevan kevään aikana. Esteenä on enää sopivien toimitilojen löytyminen.

ravintolat
Punaista keittoa lautasella
Julia Utisheva

Venäläisravintola etsii tiloja Kuopiosta. Leppävirralla asuvan ravintoloitsija Katja Kosusen tavoitteena on avata kaupunkiin venäläistä ruokaa karjalaisella painotuksella tarjoava tunnelmallinen ravintola, joka sopii jokaiselle kukkarolle.

Kosunen testasi Bistro Petroskoi -nimelllä kulkevaa konseptia jo viimesyksyisillä Kuopion Satoa-ruokafestivaaleilla. Palautteen Kosunen kertoo olleen erittäin hyvää ja antaneen varmuutta asian eteenpäin viemiseen.

– Moni ihmettelikin, miksei Kuopiossa ole yhtään venäläistä ravintolaa. Muita etnisiä paikkoja on, muttei yhtään venäläistä, vaikka Suomessa asuu suuri venäläisvähemmistö ja Venäjän keittiö on todella monipuolinen.

Festivaaleilla tarjolla oli suolaisia ja makeita lettuja. Tulevan ravintolan menuun on tarkoitus tuoda venäläisiä perusmakuja, kuten blinejä, keittoja, pelmeneitä ja zakuskoja.

– Menun uudistamisen yhteydessä voimme tietenkin kokeilla myös erikoisempia juttuja. Mutta tutuilla mauilla on helppo aloittaa, Kosunen lisää.

Karjalaisuuden on tarkoitus näkyä etenkin sisustuksessa. Tutuksi ravintolaa on tehty myös Facebookissa ja ravintolan Instapage-sivulla.

Kosusen mukaan sopivia toimitiloja noin Kuopion keskustasta ei ole ollut helppo löytää, koska yrittäjän toiveena on saada 40-paikkainen ravintola nimenomaan katutasoon.

– Mitään erikoisuuksia emme kuitenkaan tarvitse. Kaiken pystyy valmistamaan peruskeittiössä. Venäläisiä kokkejakin on kartoituksen mukaan tällä alueella tarjolla hyvin.

Kosusen mukaan ravintolatoiminta on tarkoitus saada käynnistettyä ennen kesää.

Lue seuraavaksi