Pujottelukepit heiluivat kun Palander haastoi Vesan

Keminmaan Kallin hiihtokeskuksessa kuhistiin lauantaina. Hissi kiskoi jatkuvasti väkeä mäen päälle ja uudelleen toimintaan polkaistiin Rajaslalom-68 -seura. Tutun mäen päälle nousi myös Kalle Palander, joka haastoi pujottelukisaan radiotoimittaja Jari Vesan.

Kalle Palander
Jari Vesa ja Kalle Palander ottivat pujottelukisan Keminmaan Kallilla.
Minna Aula / Yle

Suomen menestynein miesalppihiihtäjä Kalle Palander nousee tutun mäen päälle Keminmaassa. Kallin hiihtokeskuksessa hän on laskenut monet kerrat lapsuudessa ja nuoruudessaan. Sittemmin mäet kasvoivat ja ura urkeni alppihiihtäjänä.

Nyt kun ammattiura on takana, eivät paineet mäessä ole niin suuret, vai ovatko?

Keminmaassa on herätetty henkiin Rajaslalom-68. Seura, jossa Palander varttui ja edusti vuoteen 1991. RS-68:n toiminta käynnistettiin uudelleen lauantaina koko perheen hiihtotapahtumassa. Jatkossa seura järjestää keskiviikkoisin kerhoiltoja, joissa harjoitellaan muun muassa pujottelulaskua.

Kymmenen sekunnin etu

Palander haastoi pujottelukisaan radiotoimittaja Jari Vesan. Vesa sai laskulleen etumatkaa kymmenen sekuntia.

– Olen laskenut tänä talvena kaksi mäkeä, Palander naurahtaa.

Tunnelmat ennen haastelaskua ovat jännittyneet. Miehet nousevat hissillä mäen päälle ja ensimmäisenä starttaa Vesa. Palander tulee seuraavaksi alas vauhdikkaasti. Mutta kumpi voitti?

– Sulla meni kyllä tosi hyvin lasku. En tiedä yhtään miten nyt käy, Palander pohtii.

Miehet päästetään pinteestä ja tulokset kerrotaan. Palanderin aika on 1960 ja Vesan 2876. Kymmenen sekunnin etumatkalla, Vesa voittaa siis vajaalla sekunnilla.

Lasku kannattaa tosin tarkistaa Yle Kemin Facebook-sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Saattoi olla, että tuomaristolta jäi Vesan pieni virhe huomaamatta.

– Nyt kun Jari Vesa on voittanut minut puikkamäessä, niin silloin voi varmaan virallisesti lopettaa lasku-uran, Palander naurahtaa.

Teemu Selänteen vieraaksi

Helmikuun alussa Palander suuntaan Kaliforniaan. Mies on otettu kutsustaan mukaan Supertähdet-sarjaaan.

Televisiosarjassa Teemu Selänne kutsuu kuusi supertähteä kotiinsa pitämään hauskaa ja muistelemaan kunkin uraa ja huippuhetkiä.

Selänteen luona kymmenen päivän kuvausten aikana ei kuitenkaan asuta.

– Me asutaan jossain helvetin isossa resortissa, Palander veistelee.