1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin terrori-iskut

Belgian poliisi löysi joulukuun ratsiassa pommimateriaaleja ja Pariisin iskuista epäillyn sormenjäljen

Belgian syyttäjänvirasto tiedotti perjantaina jo 10. joulukuuta Brysselissä tehdystä ratsiasta. Poliisi uskoo Salah Abdelslamin käyttäneen Schaerbeekin kaupunginosassa sijaitsevaa asuntoa piilopaikkana Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Pariisin terrori-iskut
Belgialaisia turvallisuusjoukkoja kadulla Brysselissä.
Pariisin iskujen jälkeen Belgian turvallisuusviranomaiset ovat tehneet lukuisia terrorisminvastaisia operaatioita. Kuva Molenbeekista 22. marraskuuta 2015.Olivier Hoslet / EPA

Belgian syyttäjänvirasto kertoo poliisin löytäneen brysseliläisestä asunnosta pommintekomateriaaleja ja Pariisin terrori-iskuihin liitetyn Salah Abdelslamin sormenjäljen. Poliisi uskoo, että asuntoa käytettiin räjähteiden valmistamiseen iskuja varten.

Kotietsintä tehtiin jo 10. joulukuuta. Ratsiasta kertoi ensin belgialaismedia, ja syyttäjänvirasto vahvisti uutisen perjantaina.

Syyttäjä Eric Van der Syptin mukaan on todennäköistä, että yhä pakosalla oleva Abdeslam piilotteli asunnossa Pariisin iskujen jälkeen.

Schaerbeekin kaupunginosassa sijaitseva asunto oli poliisin mukaan vuokrattu väärällä nimellä, jota yksi Pariisin iskuista pidätetyistä henkilöistä oli saattanut käyttää.

Asunnosta löydettiin syyttäjien mukaan kolme käsintehtyä vyötä, "jotka oli saatettu tarkoittaa räjähteiden kuljettamiseen". Lisäksi asunnossa oli materiaaleja, joita voi käyttää pommien valmistamiseen sekä jälkiä asetoniperoksidista, joka on herkästi syttyvä räjähde.

Yhteensä 130 ihmistä kuoli Pariisin terrori-iskuissa viime marraskuussa.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi