Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten kansanedustaja katupartioista: "Onhan poliitikoillakin rikostaustaa"

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) katsoo, että katupartioijien rikostausta ei ole ongelma. Suomessa on viime aikoina perustettu katupartioita, joiden johtajilla on tuomioita muun muassa kunnianloukkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kuva: Yle

Porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) katsoo, että eri puolilla Suomea perustettuja äärioikeistolaisia katupartioita ei ole syytä pelätä.

Mediassa esitettyjen tietojen mukaan äärioikeistolaisia liikkeitä edustavien katupartioiden johtajilla on taustallaan muun muassa tuomioita kunnianloukkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Taustalla vakavia pahoinpitelyjä

Etelä Suomen Sanomien mukaan esimerkiksi Asikkalassa toimivan Asikkalan Turva ry:n aktiivihenkilöllä on taustallaan puolentoista vuoden vankeustuomio (siirryt toiseen palveluun) mm. virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

MTV Uutiset kirjoittaa, että kaikilla Odinin soturien joensuulaisjohtajilla (siirryt toiseen palveluun)on useita rikostuomioita. Lapin Kansan mukaan (siirryt toiseen palveluun) myös Odinin soturien kemiläisjohtajalla on rikostuomio ulkomaalaisiin kohdistuneesta pahoinpitelystä.

– Osalla päättäjistäkin on ollut rikostaustaa, esim. pahoinpitely ja rattijuopumus. Miksi pelätä katupartioita, jos niiden tarkoitus on turvata katuja? [Oikeusministeri Jari] Lindström ei pidä katupartioita ongelmana, en minäkään, Huhtasaari kirjoittaa Facebookissa.

Miksi pelätä katupartioita, jos niiden tarkoitus on turvata katuja?

Laura Huhtasaari (ps.)

Perussuomalainen oikeus- ja työministeri Jari Lindström kertoi perjantaina, ettei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana, kunhan kadulla liikkuvat noudattavat lakia.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari on profiloitunut viime aikoina julkisuuteen nousseilla kommenteillaan, jotka ovat koskeneet muun muassa maahanmuuttoa, ihmisoikeuksia ja evoluutiota. Hän on myös ehdottanut seksuaalirikollisten lähettämistä Viroon kärsimään tuomioitaan.