1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vakka-Suomen seutukunta

Arja Kitola eroaa Vakka-Suomen Median hallituksen johdosta

Taustalla on vuoden 2014 tilinpäätös. Tarkastuslautakunta ei ole myöntänyt Kitolalle ja entiselle päätoimittajalle Jarno Keskiselle vastuuvapautta.

Kuva: Paula Koskinen / Yle

Vakka-Suomen Sanomia julkaisevan Vakka-Suomen Median tilinpäätössotkut ovat saaneet uuden käänteen. Hallituksen puheenjohtaja Arja Kitola on ilmoittanut eroavansa tehtävästä.

Taustalla on vuoden 2014 tilinpäätös. Tarkastuslautakunta ja omistajakuntien valtuustot eivät myöntäneet Kitolalle ja entiselle päätoimittajalle Jarno Keskiselle vastuuvapautta.

Kyse on Vakkatori-nimiseen koululaisten mediakasvatushankkeeseen liittyvistä toimivallan ylityksistä, valvonnan puutteista ja perusteettomasta laskutuksesta. Kaksikko oli mukana Vakkatori-hankkeessa myös omien yritystensä kautta.

Arja Kitola pitää tarkastuslautakunnan tulkintoja omalta kohdaltaan harhaanjohtavina. Hän on tehnyt tilintarkastustoiminnasta kantelun.

Kitola perustelee eroaan myös sillä, että lehden henkilöstöpolitiikassa on viime aikoina tapahtunut asioita, jotka edellyttävät hallituksen puheenjohtajalta aiempaa intensiivisempää läsnäoloa ja vaikuttamista. Oman työtilanteensa takia hän ei katso omaavansa siihen mahdollisuuksia.