1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Asemiehet hyökkäsivät turistihotelliin Egyptissä – kolme turistia haavoittui

Turistien suosimassa hotellissa Egyptin Hurghadassa on tapahtunut välikohtaus, jossa on haavoittunut kolme turistia.

Poliiseja Bella Vista hotellin edustalla Hurghadassa perjantaina. Kuva: STR / EPA

Turistien suosimassa hotellissa Egyptin Hurghadassa on tapahtunut väkivaltainen välikohtaus. 

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät hotellin edustalla. Tämänhetkisten tietojen mukaan kolme turistia haavoittui iskussa. Kahden kerrotaan olevan itävaltalaisia ja yhden ruotsalainen.

Ruotsalaismiestä puukotettiin hyökkäyksessä kaulaan. Mies on DN-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) viety sairaalaan ja hän on vakaassa tilassa.

Viranomaisten mukaan yksi hyökkääjistä kuoli poliisin ampumiin luoteihin ja toinen haavoittui. Tarkempia tietoja vahingoista ei vielä ole. Hyökkääjien kerrotaan saapuneen veneellä Punaisenmeren rannalla sijaitsevaan Bella Vista -hotelliin.

Myös suomalaiset matkatoimistot järjestävät matkoja Hurghadaan. Ulkoministeriön viestintäpäivystyksen tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi haavoittunut välikohtauksessa.

Egyptin turismi on kärsinyt terroriteoista ja maan levottomuuksista. Torstaina terroristit yrittivät iskeä Kairossa, mutta isku onnistuttiin ehkäisemään.

Venäläinen matkustajakone syöksyi maahan Siinain niemimaalla lokakuun lopussa ja kaikki 224 koneessa ollutta kuolivat. Venäjän ja länsimaiden mukaan kyseessä oli terrori-isku. Egyptin mukaan todisteita terrori-iskusta ei löydetty.