1. yle.fi
  2. Uutiset

Huippuvartioidusta vankilasta paennut huumeparoni kiinni Meksikossa

Meksikon viranomaiset kertovat saaneensa kiinni kuuluisan huumepomon Joaquin "El Chapo" Guzmanin. Guzman on palautettu samaan erityistarkasti vartioituun vankilaan, josta hän karkasi puolisen vuotta sitten.

Ulkomaat
Joaquín ”El Chapo” Guzmánia vietiin helikopteriin perjantaina México Cityn lentokentällä.
Joaquín ”El Chapo” Guzmánia vietiin helikopteriin perjantaina México Cityn lentokentällä.Alfredo Estrella / AFP

Meksikossa huumekartellin johtaja Joaquin "El Chapo" Guzman ehti olla karkuteillä puolisen vuotta ennen kiinnijäämistään. Meksikon presidentti ilmoitti perjantaina, että Guzman on viranomaisten hallussa.

Viranomaisten mukaan Guzman pidätettiin Los Mochis -nimisessä kaupungissa tulitaistelun jälkeen. Tulitaistelu vaati uutistoimisto AP:n mukaan viiden ihmisen hengen ja yksi sotilas loukkaantui.

Merijalkaväen sotilaat tekivät saamansa vinkin perusteella rynnäkön taloon, jossa Guzman piileskeli. Talosta paljastui suuri määrä erilaisia aseita ja varusteita.

Tunneleista tunnettu kartellipomo

Joaquin Guzmanin huumekartelli on salakuljettanut huumeita Meksikosta Yhdysvaltoihin tunneleita myöten. Guzman myös pakeni vankilasta tunnelia pitkin.

Viime kesänä tapahtunut pako oli huumepomon toinen karkaaminen huippuvartioidusta Altiplanon vankilasta. Hän oli karannut huipputurvallisesta vankilasta myös vuonna 2001 ja onnistunut pysyttelemään vapaalla jalalla 13 vuotta.

Pari tuntia perjantaisen pidätyksen jälkeen Guzman lennätettiin taas takaisin Altiplanoon.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi