1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Suomalaiset rauhallisina Hurghadassa – "Paniikkia ei synny, kun ei olla netin äärellä"

Yksi ruotsalainen ja kaksi itävaltalaista matkailijaa haavoittuivat perjantai-iltana puukotusiskussa Egyptin Hurghadassa. Alueella on myös paljon suomalaismatkailijoita. Finnmatkojen mukaan suomalaiset ovat suhtautuneet tapahtuneeseen tyynesti.

Turistit lähtevät Hurghadan Bella Vista -hotellista sen jälkeen kun kaksi miestä iski hotelliin puukkojen kanssa. Iskussa haavoittui kolme hotellin asukasta. Kuva: EPA

Egyptin suositussa lomakohteessa Hurghadassa tapahtunut puukotusisku ei ole lietsonut paniikkia suomalaismatkailijoiden keskuudessa, kertoo matkanjärjestäjä.

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät turistien suosiman hotellin edustalla perjantai-iltana. Iskussa haavoittui kolme turistia. Kaksi heistä on itävaltalaisia ja yksi ruotsalainen.

– Yllättävän vähän on tullut kyselyjä. Olemme tiedottaneet asiasta ja ihmisillä on ollut mahdollisuus kysyä asiasta, sanoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik.

Egyptin viranomaisten mukaan hyökkääjät tulivat paikalle mereltä ja iskivät hotellin ravintolassa. Britannian yleisradioyhtiön BBC (siirryt toiseen palveluun):n mukaan heidän aikomuksensa oli siepata turisteja.

Tekstiviesti tavoittaa

Finnmatkoilla on Hurghadassa parhaillaan 172 asiakasta. Melnikin mukaan hotelli, jossa hyökkäys tehtiin, ei ole Finnmatkojen listoilla.

– Siellä on asunut yksi lennot ostanut asiakas, Melnik sanoo.

Melnikin mukaan tieto tapahtuneesta jaettiin asiakkaille tekstiviesteillä heti eilen illalla.

– Sillä saa parhaiten kiinni. Täytyy kuitenkin muistaa, että viesti leviää lomakohteessa hitaammin, kun ei olla koko ajan puhelimen ja netin äärellä. Se vaikuttaa myös siihen, että paniikkia ei synny, Melnik arvioi.

Kanaria koetaan turvalliseksi

Melnikin mukaan viime vuosien tapahtumat Pohjois-Afrikassa ovat jonkin verran vähentäneet halukkuutta matkustaa Egyptiin. Tilalle on tarjottu yhä enemmän paikkoja turvalliseksi koetuille Kanariansaarille.

– Noin vuosi sitten lisäsimme yhden lennon Kanariansaarille. Mutta yhä on monia asiakkaita, jotka haluavat matkustaa myös Egyptiin, hän lisää.

Finnmatkojen kausi Hurghadassa päättyy puolentoista viikon päästä. Suomalaisista suurista valmismatkoja tarjoavista matkatoimistoista Tjäreborg ja Aurinkomatkat eivät järjestä tällä hetkellä pakettimatkoja Egyptiin.