Useita kolareita 1-tiellä – Eteläisin Suomi on nyt äärimmäisen liukas

Turunväylällä on tapahtunut ainakin kaksi eri ketjukolaria. Useissa onnettomuuksissa osallisina on ollut parisenkymmentä henkeä.

Kotimaa
yksi auto ojassa, toisen keula hajalla

Suomen etelärannikolla on tällä haavaa erittäin huono ajokeli. Turunväylällä eli 1-tiellä Espoossa on sattunut lumipyryssä ainakin kolme erillistä kolaria toisiaan lähekkäin.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Nihtisillan liittymän ja Kehä I:n välisen osuuden peräänajoissa on ollut osallisena ainakin kahdeksan autoa ja parikymmentä henkeä, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Clas Tallberg. Hänen mukaansa kenenkään vammat eivät ole vaatineet sairaalahoitoa.

Kaksi kolareista on ollut neljän auton peräänajoja, ja yhdessä kolarissa autoja oli kaksi. Kaikki onnettomuusajoneuvot ovat Tallbergin mukaan henkilöautoja.

Seudulla on pyryttänyt lunta pitkin lauantaipäivää. Palomestari Tallberg kuvaa onnettomuuspaikkojen olosuhteita luistinratamaisiksi.

– Uusi lumi on todella liukas. Keli vaatii varovaisuutta, hän muistuttaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on huono Uudenmaalla lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Uudenmaan rannikolla ajokeli on paikoin erittäin huono. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen lumisateen vuoksi.