1. yle.fi
  2. Uutiset

Kölnin levottomasta uudenvuodenyöstä tehty jo 379 rikosilmoitusta – suuri osa epäillyistä turvapaikanhakijoita

Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista tehtyjen rikosilmoitusten määrä on noussut rajusti. Poliisin mukaan suurin osa epäillyistä on turvapaikanhakijoita tai laittomasti maassa oleskelevia.

Ulkomaat
Kolme poliisia ja pidätetty, jolla on käsiraudat.
Poliisi otti kiinni rikoksesta epäillyn uudenvuodenyönä Kölnissä. Marius Becker / EPA

Kölnin levottoman uudenvuodenyön tapahtumista on tehty jo 379 rikosilmoitusta, kertoo poliisi. Ilmoituksista vajaa puolet koskee naisten seksuaalista häirintää.

Aiemmin ilmoitettu rikosilmoitusten määrä oli 170. Uusimmat rikosilmoitukset koskevat ilmeisesti pääasiassa muita kuin seksuaalirikoksia. Tapahtumia selvittää yli sata poliisin tutkijaa.

Kölnissä häirittiin naisia uudenvuodenaattona seksuaalisesti ja väkivaltaisesti. Poliisin mukaan suurin osa epäillyistä on kotoisin Pohjois-Afrikasta. Tutkinta kohdistuu paljolti turvapaikanhakijoihin ja laittomasti Saksassa oleskeleviin.

Arabeilta tai pohjoisafrikkalaisilta näyttäneet nuoret miehet ympäröivät uhrinsa pieninä ryhminä, kävivät kimppuun ja monissa tapauksissa myös ryöstivät heiltä omaisuutta.

Aiemmin on kerrottu, että epäilyistä on tunnistettu 32 ja heistä 22 on turvapaikanhakijoita.

Kölnin poliisin päällikkö Wolfgang Albers on siirretty syrjään tehtävistään uudenvuodenyön epäonnistuneeksi arvostellun poliisioperaation vuoksi.

Poliisi ei kyennyt estämään naisten seksuaalista ahdistelua ja ryöstelyä Kölnin keskustassa eikä pidättämään epäiltyjä verekseltään.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi