1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Rokkarit muistelivat Lemmyä lämmöllä ja nauraen – videolla Lars Ulrichin ja Slashin puhe

Ian "Lemmy" Kilmister kuoli syöpään 28. joulukuuta. Hän oli kuollessaan 70-vuotias.

Ian "Lemmy" Kilmister on Motörhead-yhtyeen alkuperäinen jäsen
Metallican rumpali Lars Ulrich ja Guns ´n Rosesin kitaristi Slash olivat Ian "Lemmy" Kilmisterin muistotilaisuuden puhujien joukossa.

Motörhead-yhtyeen keulahahmon Ian "Lemmy" Kilmisterin muistotilaisuutta vietettiin Los Angelesissa lauantaina. Muistopuhujien joukossa olivat muun muassa Metallican rumpali Lars Ulrich ja Guns ´n Rosesin kitaristi Slash.

Lars Ulrich on tuhansissa haastatteluissa kertonut, että Motörhead ja Lemmy olivat Metallican pääinspiraatio.

– Kiitän sinua, Lemmy, että autoit muovaamaan minut sellaiseksi kuin olen. Kiitän sinua musiikista, drinkeistä, naurusta ja tarinoista, sanoi Ulrich.

Guns ´n Roses -yhtyeen kitaristi Slash puolestaan muisteli Lemmyä rehelliseksi, lojaaliksi ja huumorintajuiseksi. Hän myös kertoi ensimmäisestä kohtaamisestaan Lemmyn kanssa sen jälkeen, kun oli lopettanut juomisen.

– Minulla ei ollut Jack Danielsia taskumatissa. Se oli ollut tapa, jolla tervehdimme toisiamme, ja hän oli itse asiassa tosi pettynyt. Se oli ainoa asia, joka tuntui pahalta raitistumisessa, sanoi Slash.

Ian "Lemmy" Kilmister haudataan Hollywoodin lähistöllä sijaitsevalle Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalle. Hän kuoli syöpään 28. joulukuuta. Hän oli 70-vuotias.