1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Skavstan lentoasema evakuoitiin – laukussa merkkejä räjähtävästä aineesta

Vanhemman naishenkilön laukku antoi turvatarkastuksessa merkkejä räjähtävästä jauheesta.

Ulkomaat
ruotsin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Tukholman Skavstan kansainvälinen lentoasema evakuoitiin sunnuntaina aamupäivällä, kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet. Syynä oli laukku, jossa todettiin turvatarkastuksessa merkkejä räjähtävästä tai palovaarallisesta jauheesta.

Lentoaseman lähtevien terminaali ja matkatavara-aula suljettiin useiden tuntien ajaksi. Lentokoneet eivät saaneet nousta ilmaan, mutta tulevat lennot saivat laskeutua Skavstaan. Matkustajat evakuoitiin lentoaseman lähellä sijaitsevaan autohalliin.

– Tulimme juuri tänne bussilla ja ajattelimme, miten mukavaa oli tulla ajoissa lähtöselvitykseen. Yhtäkkiä kakkien käskettiinkin mennä ulos. Henkilökunta näytti stressaantuneelta ja sanoi, että sisällä oli liian vaarallista, kertoi Emil Koschna-Gorski Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun) puoliltapäivin.

Laukun omistaja vanhempi nainen

Laukku kuului vanhemmalle naismatkustajalle. Poliisi kuulusteli yhteistyöhalukasta naista iltapäivällä. Häntä epäiltiin yleisvaarallisen tuhon valmistelusta sekä palovaarallisia ja räjähtäviä aineita koskevan lain rikkomisesta.

Poliisin mukaan ei ole mitään viitteitä, että naisen teko olisi ollut tahallinen.

– Ei ymmärtääkseni. Hän vaikuttaa olleen tietämätön jauheesta, kertoi päivystävä poliisi Anette Wilhelmsson yleisradioyhtiö SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Laukku siirrettiin muihin tiloihin

Pommiteknikot saapuivat paikalle puolenpäivän jälkeen. He siirsivät laukun turvatarkastuksesta lentoaseman muihin tiloihin noin kahdelta iltapäivällä Ruotsin aikaa. Teknikkojen mahdollisista löydöksistä ei ole kerrottu mitään.

Lentoasema avattiin pian sen jälkeen uudestaan matkustajille. Kolme lähtevää lentoa myöhästyi, enimmillään neljällä tunnilla.

Skavstan lentoasema sijaitsee Nyköpingin kunnassa, reilut sata kilometriä Tukholmasta lounaaseen. Sieltä liikennöivät halpalentoyhtiöt Ryanair ja Wizz.

Lue seuraavaksi