Ruotsin poliisi: Kaksi kumiveneellä Tanskasta tullutta miestä otettu kiinni

Poliisi epäilee, että miehet ylittivät Juutinrauman salmen Helsingøristä Helsingborgiin.

Ulkomaat
Tanskan ja Ruotsin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ruotsin poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä, jotka saapuivat Helsingborgiin kumiveneellä, kertovat Ruotsin lehdet. Toisella miehistä ei ollut henkilöllisyyspapereita. Toista epäiillään ihmissalakuljettajaksi.

Poliisi epäilee, että miehet varastivat kumiveneen Helsingørissä Tanskassa ja ylittivät sen jälkeen Juutinrauman salmen. Tanskan rannikkovartiosto havaitsi kumiveneen salmessa ja hälytti Ruotsin viranomaiset.

Miehet otettiin kiinni pian rantautumisensa jälkeen Domstenissa Helsingborgin pohjoispuolella. Kiinniotto tapahtui kello kolmen jälkeen aamuyöllä Ruotsin aikaa.

Ihmissalakuljettajaksi epäilty mies on 24-vuotias, ja hänellä on norjalainen henkilöllisyyskortti. Toinen miehistä on kertonut olevansa 27-vuotias ja kotoisin Irakista.

Kyseessä on todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun turvapaikanhakija ylittää Juutinrauman salmen kumiveneellä sen jälkeen, kun Ruotsi esti maahan pääsyn paperittomilta henkilöiltä.

DN kertoi joulukuun alussa, että ensimmäiset turvapaikanhakijat olivat saapuneet Ruotsiin kumiveneellä. Tieto perustui Ruotsin poliisi salaiseksi leimattuun raporttiin oikeusministeriölle.