1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Libanonin poliisi on pidättänyt Beirutin terroristi-iskun epäillyn pääsuunnittelijan

Sisäisestä turvallisuudesta vastaavat joukot pidättivät miehen erikoisoperaatiossa Tripolin satamakaupungissa Pohjois-Libanonissa sunnuntaina aamunkoitossa.

Ulkomaat
Libanonilaiset pelastusmiehistöt ja turvallisuusviranomaiset selvittivät kaksoipommi-iskun jälkiä Burj el-Barajnehin alueella Beirutissa.
Libanonilaiset pelastusmiehistöt ja turvallisuusviranomaiset selvittivät kaksoipommi-iskun jälkiä Burj el-Barajnehin alueella Beirutissa.Wael Hamzeh / EPA

Libanonin poliisi on pidättänyt Beirutin kaksoisiskun epäillyn pääsuunnittelijan, kertoo turvallisuuslähde uutistoimistoille.

44 ihmistä kuoli ja yli 200 haavoittui, kun kaksi itsemurhapommittajaa laukaisi panoksensa Burj el-Barajnehin alueella Etelä-Beirutissa. Isis on väittänyt tehneensä iskut.

Poliisi epäilee, että pidätetty Abu Tallah oli terroristisolun pääkoordinoija, kertoo nimettömänä pysyttelevä lähde. Solun kerrotaan suunnitelleen useita iskuja Libanonissa.

Lähteen mukaan Tallah oli yhteyksissä Isisiin Raqassa Syyriassa. Raqaa pidetään Isisin Syyrian "pääkaupunkina".

Sisäisestä turvallisuudesta vastaavat joukot pidättivät miehen erikoisoperaatiossa Tripolin satamakaupungissa Pohjois-Libanonissa sunnuntaina aamunkoitossa. Hänet on viety kuulusteluihin.

Libanonin sisäministeri kertoi marraskuun puolivälissä, että turvallisuusjoukot olivat pidättäneet 11 henkilöä epäiltyinä Beirutin iskuista. Suurin osa pidätetyistä oli syyrialaisia. Tuolloin sisäministeri väitti, että koko terroristisolu oli pidätetty.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi