Kölnin uudenvuodenyöstä tehty jo 500 rikosilmoitusta – suuri osa epäillyistä turvapaikanhakijoita

Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista tehtyjen rikosilmoitusten määrä on edelleen noussut. Poliisin mukaan suuri osa epäillyistä on turvapaikanhakijoita tai laittomasti maassa oleskelevia.

Ulkomaat
Ihmisiä Kölnin rautatieaseman edustalla uudenvuodenyönä.
Ihmisiä kokoontui Kölnin rautatieaseman edustalla uudenvuodenyönä.Markus Boehm / AFP

Kölnin levottoman uudenvuodenyön tapahtumista tehtyjen rikosilmoitusten määrä on edelleen kasvanut. Kölnin poliisille on sunnuntai-iltaan mennessä tehty 516 rikosilmoitusta.

Lauantaina määrä oli 379 ja ilmoituksista vajaa puolet koski naisten seksuaalista häirintää. Tapahtumia selvittää yli sata poliisin tutkijaa.

Kölnissä häirittiin naisia uudenvuodenaattona seksuaalisesti ja väkivaltaisesti. Poliisin mukaan suurin osa epäillyistä on kotoisin Pohjois-Afrikasta. Tutkinta kohdistuu paljolti turvapaikanhakijoihin ja laittomasti Saksassa oleskeleviin.

Arabeilta tai pohjoisafrikkalaisilta näyttäneet nuoret miehet ympäröivät uhrinsa pieninä ryhminä, kävivät kimppuun ja monissa tapauksissa myös ryöstivät heiltä omaisuutta.

Aiemmin on kerrottu, että epäilyistä on tunnistettu 32 ja heistä 22 on turvapaikanhakijoita.

Kölnin poliisin päällikkö Wolfgang Albers on siirretty syrjään tehtävistään uudenvuodenyön epäonnistuneeksi arvostellun poliisioperaation vuoksi.

Poliisi ei kyennyt estämään naisten seksuaalista ahdistelua ja ryöstelyä Kölnin keskustassa eikä pidättämään epäiltyjä verekseltään.

Lähteet: AFP