Kemin Kyllikin siskot luottavat hymyyn – vastakkainasettelua ei haluta

Kemissä perjantaina perustettu Kemin Kyllikin siskot -ryhmään on liittynyt muutaman päivän aikana lähes 200 jäsentä.

Kemi
Katja Hietala.
Risto Koskinen / Yle

Kemiin on levinnyt Kyllikin siskot -ryhmä, joka kertoo haastavansa Soldiers of Odinin katupartiot hymyllä ja ystävällisyydellä. Mistään vastakkainasettelusta ei kuitenkaan ole kyse, kertoo Kemin ryhmän vetäjä Katja Hietala.

– Ihmiset ovat kyllästyneet epäluottamukseen ja vihaan. Me haluamme tehdä hyvää, Hietala sanoo.

Joensuusta alkunsa saaneiden Kyllikin siskojen tarkoituksena on luoda hyvää henkeä ja auttaa kaikkia ihmisiä. Kemissä perjantaina perustettuun ryhmään kuului maanantaina jo yli 180 jäsentä.

– Kyllikin Siskot kulkevat, partioivat, kaduilla ja levittävät hyvää mieltä kohteliaisuudella, hymyllä ja avuliaisuudella. Jaamme lisäksi pieniä paperilappuja joissa on kauniita ja kannustavia lauseita.

Kyllikin siskot -nimisen ryhmän humoristinen jäsenhakemus, jossa haetaan kyllejä ja ellejä alkoi levitä viime viikolla sosiaalisessa mediassa. Ryhmän iskulause on "Kaikkihan myö kiukutellaan, jos on syöty huonosti taikka eletty eineksillä."

Hietala myös kertoo, että jos kadulla sattumalta tulee vastaan Odinin sotureita niin myös heille annetaan vaaleanpunainen sydän. Vastakkainasettelua kun ei haluta millään muotoa.