1. yle.fi
  2. Uutiset

Kölnissä käynnistyi "ihmisjahti" – joukkiot hyökkäilevät arabien kimppuun

Uudenvuodenyön tapahtumat uhkaavat johtaa väkivaltaisuuksien laajenemiseen Kölnissä. Facebookissa suunnitellaan järjestelmällistä ihmisjahtia, kertoo paikallislehti.

turvapaikanhakijat
Saksalaisia poliiseja Kölnin rautatieaseman edustalla.
Poliisit valvoivat Kölnin rautatieaseman edustalla keskiviikkona 6. tammikuuta.Maja Hitij / AFP

Kölnissä on käynnistynyt raju vastareaktio uudenvyodenyön tapahtumille. Uudenvuodenyönä suuri joukko ilmeisesti arabimaista ja Pohjois-Afrikasta lähtöisin olevia miehiä ahdisteli naisia Kölnin keskustassa.

Kölnin poliisin mukaan sunnuntaina tuli tietoon useita arabeihin kohdistuneita väkivallantekoja, joiden seurauksena useita Pakistanin ja Syyrian kansalaisia on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoo Frankfurter Allgemeine -sanomalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Esimerkiksi Kölnin rautatieaseman luona noin 20 ihmisen joukko oli hyökännyt kuuden pakistanilaisen kimppuun. Uhreista kaksi oli viety loukaantuneina sairaalaan.

Hieman myöhemmin viisi miestä oli pahoinpidellyt 39-vuotiasta syyrialaista.

Kölniläinen kaupunkilehti Express (siirryt toiseen palveluun) on saanut tietoonsa, että Facebookissa on perustettu suljettu ryhmä kokoamaan ihmisiä, jotka ovat valmiit "puhdistamaan" Kölnin keskustan. Ryhmässä olisi päätetty lähteä "ihmisjahtiin".

Ryhmän jäsenistössä olisi lehden mukaan "moottoripyöräjengiläisiä, vartijoita ja huligaaneja".

Poliisi on viikonopun aikana valvonut tiukasti järjestystä Kölnin keskusta-alueella ja tarkastanut lukuisien ihmisten henkilöllisyyden.

Uutista täsmennetty 11.1. klo 7.50 Leipätekstin 1. kappaleesta sana "turvapaikanhakijoita" korvattu ilmauksella "ilmeisesti arabimaista ja Pohjois-Afrikasta lähtöisin olevia miehiä".

Lue seuraavaksi