Uusia vangitsemisia – nyt neljä vangittu Hämeenkyrön taposta

Poliisi on vanginnut kaksi henkilöä lisää epäiltynä osallisuudesta Hämeenkyrössä loppiaisen alla tapahtuneeseen henkirikokseen. Vangittuna on nyt kaksi miestä ja kaksi naista. Osaa epäillään myös osallisuudesta aiempaan pahoinpitelyyn.

Kotimaa
Hämeenkyrö-Tampere
Yle Uutisgrafiikka

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina iltapäivällä miehen ja naisen todennäköisin syin epäiltynä osallisuudesta Hämeenkyrössä tapahtuneeseen henkirikokseen. Jo aiemmin vangittiin toinen parivaljakko.

Vuosina 1988 ja 1995 syntyneet miehet sekä vuonna 1991 syntyneet naiset ovat kaikki suomen kansalaisia. Toinen naisista asuu vakituisesti Ruotsissa.

Miehillä on väkivaltarikostaustaa, ja toisella naisistakin merkintä rikosrekisterissään. Ruotsissa asuvan naisen osalta ei tietoja ole vielä saatu.

Pakomatkalle uhrin autolla

Henkirikos paljastui Hämeenkyrön Turkkilassa loppiaisaattona. Poliisi ei ole kertonut tarkkaa tekohetkeä.

Surmansa sai paikkakuntalainen vuonna 1952 syntynyt mies. Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa tappona.

Surmateon jälkeen epäillyt ottivat uhrin auton ja pakenivat sillä paikalta. Pakomatka päättyi loppiaisiltana Tampereella. Toinen pari otettiin kiinni kahdeksan jälkeen ja toinen hieman ennen kymmentä. Molemmat kiinniotot tapahtuivat yksityissasunnoissa ja ne sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

Tilillä myös aiempi pahoinpitely

Asian tiimoilta on eri syistä ollut kiinniotettuna yhteensä yhdeksän henkilöä. Osaa epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, osalla oli muita selvittämättömiä asioita viranomaisten kanssa.

Poliisi jatkaa epäiltyjen kuulusteluja nyt alkaneella viikolla. On selvinnyt, että epäillyillä on yhteyksiä myös pahoinpitelyyn, joka tapahtui 4.1.2016 yksityissasunnossa Sastamalassa. Kaksi sunnuntaina vangittua epäiltyä vangittiin myös kyseiseen pahoinpitelyyn liittyen.

Sastamalassa pahoinpidelty on paikkakuntalainen vuonna 1979 syntynyt nainen, joka sai mm. murtuman päähänsä, mutta ei hengenvaarallisia vammoja.