OP:n yksityissairaalasuunnitelmat etenevät – Oulussa paikka vielä päättämättä

OP-ryhmä käynnistää yksityisen sairaalatoimintannan Oulussa ensi vuonna. Vaihtoehtona on uudisrakennnus tai jo valmiin rakennuksen saneeraus.

Kotimaa
Omasairaalan logo
Yle

Yksityinen omasairaala on laajenemassa Ouluun vuonna 2017. Sen taustalla on OP-ryhmä. Sijaintia yhtiö ei vielä vahvista, mutta vaihtoehtoja on useita. Yksi niistä on Hiirosen kaupunginosassa sijaitseva rakentamaton tontti.

Oulun yhdyskuntalautakunta käsittelee tiistaina, 12. tammikuuta kokouksessaan Kaukovainiolla sijaitsevan toimitilarakentamisen tontinmyyntiä Real Estate Fund Finland III Ky:lle.

Suunnitellulle tontille, joka sijaitsee Hiirosen Nestettä vastapäätä, olisi mahdollista rakentaa vähintään 5 000 kerrosneliömetriä Pohjola-sairaalan tarpeeseen. Alustava kustannusarvio on 20 miljoonaa. Pysyviä, uusia työpaikkoja yksityissairaalaan tulisi noin 20.

Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho vahvistaa, että Hiironen on yksi vaihtoehto.

– Uudiskohteet valmistuvat nykyään nopeasti, jopa nopeammin kuin vanhan saneeraaminen. Uuden rakentaminen ei meidän laskujemme mukaan ole ainakaan kalliimpaa kuin nykyisen saneeraaminen, kertoo Aho.

Sairaala kaipaa puhdasta ilmaa

Yksityisen sairaalan sijoittumista Hiiroseen tukeesairaalan tarvitsema puhdas ilma.

Puhdas ilma on yksi kriittinen elementti sijoittumisessa.

Harri Aho

– Puhdas ilma on yksi kriittinen elementti sijoittumisessa, toimitusjohtaja Harri Aho sanoo.

– Kaupungin ydinkeskustassa puhtaan ilman kanssa on vaikeuksia. Leikkaussalit vaativat puhdasta ilmaa, joten sairaala sijainnilla on merkitystä, tähdentää Aho.

Toiminnan käynnistyttyä Pohjola-sairaala hakee Oulusta tilaa 3 000- 5 000 neliötä. Päätös yksityisen sairaalan sijainnista tehdään lähiaikoina. OP:n tavoite on aloittaa Oulussa vuoden 2017 alusta.