Vanhemmat huolissaan Kankaanpäässä: "Vaadimme lapsille saattajia kouluun"

Kankaanpäässä sivistyslautakunta joutuu ottamaan kantaa adressiin, jossa vaaditaan lapsille koulukyytejä tai saattajaa kouluun. Sivistysjohtaja katsoo, että esimerkiksi Niinisaloon tullut vastaanottokeskus ei aiheuta sellaista uhkaa, että lasten koulukyytejä pitäisi harkita uudestaan.

Kankaanpää
Turvapaikanhakijaperhe.
Turvapaikanhakijaperhe.Heli Mälkiä / Yle

Kankaanpään sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi ei innostu vanhempien toiveesta saada lapsille koulukyytejä tai saattajia koulumatkalle.

Kaupungille on toimitettu 95 allekirjoittajan adressi, jonka taustalla on nähtävästi Niinisaloon tullut vastaanottokeskus:

"Me allekirjoittaneet vaadimme saada koululaisillemme turvalliset koulukyydit sekä turvalliset koulumatkat. Mikäli ei jokaiselle pystytä järjestämään kuljetusta niin vaadimme kunnalta niille oppilaille saattajaa kotiin sekä kouluun. Myös oppilaille jotka tulevat linja-autoilla ja pysäkeiltä kävelevät kotiin ja kouluun."

"Ei vaaraa"

Sivistysjohtaja Kiviniemi toteaa, että Kankaanpään kaupunki on tiedustellut jo aiemmin poliisilta, aiheuttaako Niinisalon vastaanottokeskus vaaraa koululaisille.

Poliisin vastaus on ollut selvä: turvapaikanhakijat tai mikään muu tekijä ei aiheuta vaaraa lapsille Kankaanpäässä. Jos tällaisia seikkoja ilmenisi, poliisi lupaa puuttua ongelmiin. Heikki Kiviniemi ehdottaa sivistyslautakunnalle, että se vastaisi adressiin toteamalla, että koulukyytejä tai saattajia ei lisätä.

Niinisalon vastaanottokeskus on aiheuttanut Kankaanpäässä voimakkaita tunteita. Vastaanottokeskukselle suunnitelluista rakennuksista yksi poltettiin joulukuussa.