Hyppää sisältöön

Rauman teatteri tuo lavalle Broadwayn ja Pikku Kakkosen

Rauman kaupunginteatteri tuo Ylen Pikku Kakkosesta tutut hahmot Maukan ja Väykän ensi syksyn ohjelmistoonsa. Lisäksi teatterissa nähdään Agatha Christien klassikko Hiirenloukku sekä Broadwaylta tuttu Herrasmieshuijarit.

Herrasmieshuijareita ja huijattavia: Lauri Ketonen, Helena Rängman ja Teemu Koskinen. Kuva: Harri Joensuu

Pikku Kakkosesta tutut kirjailija Timo Parvelan hahmot Maukka ja Väykkä saavat kantaesityksen Rauman kaupunginteatterissa. Seppo Välisen ohjaaman lastennäytelmän nimi on Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä.

– Tutkimme ohjaajan kanssa suuren määrän lastenkirjoja ja lastennäytelmiä, jotka sopivat meidän resursseihin. Muutamasta vaihtoehdosta päädyimme tähän tarinaan, joka on laajasti tuttu. Siinä on hienot henkilöt sekä sympaattinen maailma, kuvailee teatterinjohtaja Iiris Rannio näytelmää.

Lisäpotkua valintaan toi toki se, että päähenkilöt ovat telkkarista tuttuja. Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä saa ensi-iltansa jo toukokuussa, vaikka näytelmä varsinaisesti alkaa pyöriä Rauman kaupunginteatterin syysohjelmistossa.

Herramieshuijarin naistähti myös TV2:sta

Lokakuun lopussa puolestaan nähdään Broadwaylla suosittu, Rivieralle sijoittuva Herrasmieshuijari, jossa vanhemmilta naisilta viedään keppostelun avulla rahat. Päärooleissa vierailevat muun muassa Lauri Ketonen ja Teemu Koskinen. Mukana on myös TV2:n Uudesta päivässä ja Kotikadussa näytellyt Helena Rängman.

– Minut pyydettiin tänne ja ilolla tulin. Teos on aivan hulvattoman hauska ja hyvä. On hyvää ja menevää Broadway-musiikkia, televisiossa tanssinopettajan roolia vetävä Rängman kertoo.

Rauman teatteriin mahtuu parisensataa katsojaa ja lavakaan ei ole Suomen suurimpia. Silti kotkalainen ohjaaja Kari Arffman uskoo, että showsta tulee toimiva.

– Olin täällä tekemässä 2011 My Fair Ladya ja ihastuin talon porukkaan. Kapellimestari Perttu Suominen on loistava. Silloinkin teimme tilaihmeen. Talon omalla väellä saadaan kyllä näyttävyyttä aikaiseksi, Arffman toteaa.

.
.