Ruotsin poliisiylijohtaja: Sisäinen tutkinta Tukholman festivaaleilla tapahtuneesta ahdistelusta

Ruotsalaislehti Dagens Nyheter kertoi sunnuntaina, että miesryhmät ovat ahdistelleet tyttöjä Tukholmassa järjestettävällä nuorisofestivaalilla kahtena viime kesänä, mutta poliisi on pitänyt asian pimennossa.

Ulkomaat
Dan Eliasson tiedotustilaisuudessaTukholmassa.
Ruotsin poliisiylijohtaja Dan Eliasson piti tiedotustilaisuuden Tukholmassa maanantaina.Henrik Montgomery / AFP

Ruotsissa poliisi aloittaa sisäisen tutkinnan siitä, ovatko poliisit syyllistyneet rikoksiin tai virheisiin vaietessaan tukholmalaisella nuorisofestivaalilla tapahtuneesta ahdistelusta, poliisiylijohtaja Dan Eliasson kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

Eliassonin mukaan ahdistelutapauksia ei voi missään nimessä hyväksyä.

– Kaikkien fyysistä koskemattomuutta tulee suojella. Ja meidän tulee poliiseina kertoa asiallisesti ja asiaankuuluvasti, jos tällaista tapahtuu, Eliasson sanoi uutistoimisto TT:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun) kertoi sunnuntaina poliisin sisäisten raporttien perusteella, että miesryhmät ovat ahdistelleet tyttöjä Tukholmassa järjestettävällä We are Sthlm -nuorisofestivaalilla kahtena viime kesänä. Poliisin virallisen tiedotuksen mukaan festivaali oli sujunut rauhallisesti.

Monet DN:n haastattelemista poliiseista arvelivat viranomaisten välttäneen raportoimasta ilmiöstä, koska useat epäillyistä tekijöistä olivat ulkomaalaistaustaisia.