Malmön poliisi: Miesjoukot ahdistelivat naisia uudenvuodenyönä

Sydsvenskan-lehden mukaan poliisi näki 8–10 hengen miesryhmien piirittävän tyttöjä ja naisia etenkin Malmön keskustan laitamilla. Käsiksi käymistä poliisi ei todistanut. Poliisin mukaan miehet olivat ulkonäön perusteella ulkomaalaistaustaisia. Ketään ei otettu kiinni, eikä rikosilmoituksia ole lehden mukaan tehty.

Ulkomaat
Poliisit partioivat Hyllien rautatieasemalla Malmössä.
Poliisit partioivat Hyllien rautatieasemalla Malmössä 3. tammikuuta.Johan Nilsson / EPA

Malmön poliisin mukaan ulkomaalaistaustaisilta näyttävät nuoret miehet ahdistelivat ryhmissä tyttöjä ja naisia uudenvuodenyönä, kertovat ruotsalaislehdet Sydsvenskan (siirryt toiseen palveluun) ja Expressen (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin päivystystä johtanut päällikkö Håkan Johansson sanoi Sydsvenskanille, että tyypillisessä tapauksessa 8–10 nuoren miehen ryhmä ympäröi naisen, mutta partion lähestyessä miehet häipyivät. Hänen mukaansa poliisi keskeytti useita tällaisia tapauksia.

Johanssonin mukaan uudenvuodenyönä Malmön keskustassa kierteli useita satoja nuoria miehiä ryhmissä.

– Varmasti jokaisena kapakkailtana tapahtuu sellaista, että naisia ahdistellaan esimerkiksi jonossa tiskille, joku kopeloi tai häiritsee, Johansson sanoi Sydsvenskanille.

Uudenvuodenyön tapainen isossa joukossa tapahtuva ahdistelu on hänen mukaansa kuitenkin poikkeuksellista, eikä Malmön poliisi ole aiemmin törmännyt vastaavaan.

Ketään ei kuitenkaan otettu yön aikana kiinni. Johanssonin tiedon mukaan poliisi ei todistanut käsiksi käymistä. Uudenvuodenyön tapahtumista ei ole tehty poliisille myöskään yhtään rikosilmoitusta.

Poliisin yöltä tekemään epäviralliseen raporttiin oli kirjattu, että kaupungilla kierrelleet ja naisia ahdistelleet miesryhmät näyttivät ulkomaalaistaustaisilta, ja Johansson vahvisti tämän Sydsvenskanille.