yle.fi-etusivu

Tiistaista saattaa tulla talven vaikein päivä liikenteessä – ”Ylivoimaista lähes kaikille liikennemuodoille”

Tiistaille ennustetaan erittäin vaikeaa päivää liikenteessä. Junavuorojen perumisten takia liukkailla teillä saattaa liikkua tavallista enemmän autoja.

liikenne
Liikennettä lumituiskussa.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Etelä- ja Keski-Suomessa tiistain työmatkaan kannattaa varata aikaa tuplasti normaalia enemmän. Voimakas lumipyry pitää useat junat varikolla ja pureva pakkanen estää teiden suolauksen.

– Kannattaa varautua hyvin hitaaseen etenemiseen liukkailla teillä, Liikenneviraston viestintäjohtaja Rauha Kiljunen-Ruotsalainen varoittaa.

Liikennevirasto on varautunut myräkkään tehostamalla teiden sekä raiteiden kunnossapitoa.

Tieliikennekeskuksen tieliikennepäällikkö Mika Jaatinen odottaa tiistaista talven vaikeinta päivää tieliikenteen osalta. Jaatisen mukaan liikennemäärät ovat perinteisesti tiistaisin suuret ja junavuorojen perumisten takia liikennettä tulee olemaan tavallista tiistaita enemmän.

– Yritetään pitää huomenna huoli siitä, että ei ajeta ketjukolaria, Jaatinen toivoo.

Junaliikenteessä ennakoidaan vähentämällä vuoroja

VR tiedottaa peruneensa useita lähi- ja kaukoliikenteen junia keliolosuhteiden takia. Vuorojen harventamisella pyritään välttämään täysi kaaos junaliikenteessä.

– Kokemuksen perusteella tiedetään, että Helsingin alueen vaihteet tukkeutuvat lumesta eikä niitä pystytä pitämään auki, VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen kertoo.

Vuorojen harventamissuunnitelmista on Vanhasen mukaan hyviä kokemuksia aiemmilta vuosilta. Muutakaan vaihtoehtoa hän ei tilanteessa näe.

– Tällaiset sääolosuhteet ovat ylivoimaisia lähes kaikille liikennemuodoille ja silloin täyttä tarjontaa ei pystytä hoitamaan. Jos olisi jokin ihmelääke, se olisi varmasti jo käytetty.

Tiedot junaliikenteen poikkeuksista päivitetään VR:n (siirryt toiseen palveluun) ja HSL:n (siirryt toiseen palveluun) nettisivuille.

Huonot keliolosuhteet jatkuvat todennäköisesti myös keskiviikkona.