Koe uusi yle.fi

Iskuja eri puolilla Irakia – Bagdadissa kohteina ostoskeskus ja tori

Irakissa on tehty useita iskuja, joissa on kuollut ainakin 50 ihmistä ja vielä enemmän on haavoittunut.

Ulkomaat

Irakissa maanantai on ollut verinen päivä. Useissa eri paikkoihin kohdistuneissa iskussa on kuollut ainakin 50 ihmistä ja haavoittunut vielä enemmän.

Maan pääkaupungissa Bagdadissa on tehty kaksi iskua. Toinen isku kohdistui vilkkaalle toriaukiolle ja toinen isku ostoskeskukseen.

Asemiehet ryntäsivät ostoskeskukseen ja tekivät itsemurhaiskun sen sisäänkäynnin luona. Irakin joukot piirittivät ostoskeskuksen, koska viranomaiset arvelivat rakennuksen sisällä olevan vielä noin 50 ihmistä panttivankeina. Välikohtauksessa kaksi iskun tekijää sai surmansa ja neljä pidätettiin. Kauppakeskuksen iskussa kuoli ainakin 18 ja haavoittui 50 ihmistä.

Lähes samaan aikaan autopommi räjähti vilkkaalla torialueella Kaakkois-Bagdadissa. Sen seurauksena kuoli viisi ihmistä ja haavoittui 12.

Viranomaisten mukaan Bagdadissa tehtiin hyökkäysyritys myös kaupunginosaan, jossa on useita ulkomaisia suurlähetystöjä ja asuu maan poliittista eliittiä. Useita pääteitä, ostoskeskuksia ja siltoja jouduttiin sulkemaan eri puolilla pääkaupunkia uusien iskujen pelossa.

Kaksi muuta iskua tehtiin Muqdadiyahin kaupungissa, Bagdadista koilliseen. Kahvilaa kohdistuneessa kaksoisiskussa kuoli ainakin 20 ihmistä ja haavoittuneita on yli 50. Ensin itsemurhapommittaja räjäytti itsensä kahvilan sisällä ja henkiin jääneiden paettua ulos autopommi räjähti lähellä väkijoukkoa.

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

Lähteet: AP, AFP, Reuters