Äärioikeistolaiset marssivat Leipzigissa liittokansleri Merkeliä vastaan

Marsseille osallistui tuhansia liittokanslerin pakolaispolitiikkaa vastustavia ihmisiä.

Ulkomaat

Saksassa tuhannet äärioikeistolaiset marssivat maanantaina liittokansleri Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa vastaan Leipzigissa. Mielenosoittajat purkivat äänekkäästi vihaansa liitokansleria vastaan ja syyttivät hänen tuhoavan heidän kotimaansa salliessaan 1 100 000 turvapaikanhakijaa viime vuonna.

Marssia valvoi runsaasti poliiseja, jotka olivat varustautuneet vesitykeillä mahdollisten häiriöiden varalta. Poliisit pitivät myös äärioikeistolaiset ja näitä vastustavat mielenosoittajat erillään toisistaan.

Poliisin mukaan marssi sujui kokonaisuutena rauhallisesti, mutta noin 250 äärioikeistolaista huligaania heitteli kiviä ja rikkoi näyteikkunoita ennen kuin poliisi rauhoitti rähinöitsevät joukkiot.

Leipzigissa maanantaina järjestetyn marssin taustalla oli maahanmuuttoa ja islamia vastustavan Pegida-liikkeen paikallisosasto Legida.

Lauantaina oli mielenilmaus Kölnissä. Siellä poliisi joutui käyttämään kyynelkaasua ja vesitykkejä hajottaakseen Pegidan mielenosoituksen. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja pulloilla ja ampuivat ilotulitteita.

Lähteet: AFP