Koe uusi yle.fi

Junaliikenteessä poikkeusolot – vuoroja peruttu ja harvennettu

Lähiliikenteessä Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan.

liikenne
Aikataulu juna-asemalla
Yle

VR on kertonut peruneensa useita lähi- ja kaukoliikenteen junia keliolosuhteiden takia. Vuorojen harventamisella pyritään välttämään täysi kaaos junaliikenteessä.

Lähiliikenteessä Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan. K-junat korvataan N-junilla, jotka ajavat puolen tunnin välein. VR:n pääradan junat R, H ja T ajetaan, lisäksi tunnuksettomat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa. Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat 20 minuutin vuorovälillä. Rantaradalla ajetaan L-, S- ja U-junat.

Kaukoliikenteessä useita IC-vuoroja Helsingin ja Tampereen välillä on peruttu, samoin joitakin vuoroja Helsingin ja Turun välillä.

Tiedot junaliikenteen poikkeuksista päivitetään VR:n (siirryt toiseen palveluun) ja HSL:n (siirryt toiseen palveluun) nettisivuille.

"Kaikki hyvin, kun ennakoi"

Helsingin rautatieasemalla kello 7 tilanne oli rauhallinen. Toimittajamme Laura Savolainen kertoi, että haastatellut matkustajat olivat päässeet perille busseilla ja lähijunillakin, kun olivat osanneet varautua.

– Bussit ovat kulkeneet aikataulussa, matkustajat ovat kertoneet, Savolainen sanoi.

Aikataulunäytöt rautatieasemalla eivät sen sijaan ole ajan tasalla, sillä niiden mukaan esimerkiksi K-junat kulkevat.

Asemalla haastateltu pitäjänmäkeläinen Raimo Lahti oli osannut ennakoida matkanteon vaikeudet.

– Olin ennakoinut tämän jutun, lähdin puolin tuntia aiemmin kuin normaalisti. Tähän asti kaikki hyvin, kun ennakoi, Lahti sanoo.

"Vaihteet tukkeutuvat"

– Kokemuksen perusteella tiedetään, että Helsingin alueen vaihteet tukkeutuvat lumesta eikä niitä pystytä pitämään auki, VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen kertoi maanantaina.

Vuorojen harventamissuunnitelmista on Vanhasen mukaan hyviä kokemuksia aiemmilta vuosilta. Muutakaan vaihtoehtoa hän ei tilanteessa näe.

– Tällaiset sääolosuhteet ovat ylivoimaisia lähes kaikille liikennemuodoille ja silloin täyttä tarjontaa ei pystytä hoitamaan. Jos olisi jokin ihmelääke, se olisi varmasti jo käytetty.

Huonot keliolosuhteet jatkuvat todennäköisesti myös keskiviikkona.