Antenni-tv-verkon taajuus uusiksi Ranualla

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu Ranuan Haasiomaan tv-lähetinasemalla tiistaina 12. tammikuuta. Taajuusmuutoksen vuoksi tv-lähetyksissä on neljän tunnin lähetyskatkos, kertoo verkosta vastaava Digita-yhtiö.

Antennitelevisio

Muutos koskee kanavanippua B eli kanavia MTV3, Liv, Nelonen, Sub, Estradi, MTV Max, MTV Junior ja MTV Leffa.

Ranuan Haasiomaan täytelähetinasemalla lähetetään vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti noin viikon ajan uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, jotta yhteisantennikiinteistöillä on aikaa tehdä vahvistimen kanavanvaihto.

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Antenniverkon taajuus muutetaan, koska tietyt taajuudet varataan mobiililaajakaistaa varten. Taajuusmuutokst alkoivat Lapista viime heinäkuussa.