Hyppää sisältöön

Vexi Poutiainen kuollut

Kuopiolainen posetiivari Veikko Poutiainen on kuollut. Vexi-nimellä tunnetumpi Poutiainen muistetaan erityisesti vapaaehtoistyöstään lasten ja vanhusten parissa.

Vexi Poutiainen ja sähköpolkuauto Kuva: YLE / Petri Julkunen

Poutiainen menehtyi vakavaan sairauteen maanantaina Kuopiossa. Hän oli syntynyt 10.10.1939.

Poutiainen teki runsaasti vapaaehtoistyötä lasten ja vanhusten parissa eri puolilla Pohjois-Savoa aivan viime aikoihin saakka. Hän muun muassa järjesti vanhusten palvelutaloihin musiikkituokioita ja teki nykyajan lapsille tutuksi entisajan elämää ja itse tehtyjä leluja.

Hän keräsi ja kehitteli myös erilaisia kulkupelejä. Kiinalaisen polkupyöränsä tarakalle hän rakensi saunan. Vexin mukaan se oli varsin ekologinen - lämpenihän se kävyillä!

Hän rakensi myös ystävänsä Hannu Nyysösen kanssa aurinkoenergialla latautuvan moottoroidun pyörän. Vexi keräsi myös mopoja ja järjesti niillä erilaisia hyväntekeväisyysajoja.

Posetiivarina Vexi Poutiainen oli uranuurtaja Suomessa. 1950-luvulla hän ehti toimia myös ammattimuusikkona.

Poutiainen toimi Yleisradiossa vapaana toimittajana. Hän teki runsaasti ohjelmia muun muassa Metsäradioon, Tänään iltapäivällä -lähetykseen ja Kuopion Iäneen.

Poutiainen viihtyi parhaiten kansan parissa ja häneltä riitti aikaa jokaiselle kanssakulkijalle. Näin Vexi pohdiskeli Kirkko ja koti -lehdessä 3.9.2014.

– Ajattelen, että aina on aikaa, jos sitä haluaa. Sitä pitäisi ottaa enemmän perheelleen ja läheisilleen. Itseänikin muistutan, että täällä ollaan vaan käymässä.

.
.