Verovapaa myynti joulukuussa selvästi edellisvuotta vilkkaampaa

Verovapaasti tehtyjen ostosten määrä Etelä-Karjalassa kipusi joulukuussa vuodentakaista korkeammaksi kaikissa kolmessa tullin toimipaikassa Nuijamaalla, Imatralla ja Vainikkalassa. Kasvua oli sekä perinteisessä tax free -myynnissä että kuittien perusteella hyvitettävässä matkailijamyynnissä. Sen sijaan Global Blue Finlandin kirjaama tax free -kauppa supistui hiukan.

duty-free shop
Tax free -kyltti.
Yle

Tullin ja rajavartiolaitoksen kirjaama tax free -kauppa kävi joulukuussa selvästi viimevuotista vilkkaampana.

Verovapaasti tehtyjen ostosten määrä Etelä-Karjalassa kipusi joulukuussa vuodentakaista korkeammaksi kaikissa kolmessa tullin toimipaikassa Nuijamaalla, Imatralla ja Vainikkalassa. Kasvua oli sekä perinteisessä tax free -myynnissä että kuittien perusteella hyvitettävässä matkailijamyynnissä.

Esimerkiksi Nuijamaalla matkailijamyynti kasvoi edellisestä joulukuusta yli 40 prosenttia ja Imatralla tax free -ostoksia tehtiin 75 prosenttia enemmän. Vuoden 2013 tasosta ollaan kuitenkin vielä jäljessä.

Koko viime vuoden verovapaa kauppa jäi kuitenkin selvästi vuoden 2014 myyntiä pienemmäksi.

Global Blue Finlandin kirjaaman tax free -myynnin määrä sen sijaan pieneni joulukuussa vuoden takaisesta. Laskua oli Lappeenrannassa 9 ja Imatralla 7 prosenttia.

_Juttua täydennetty kello 15: Kyse on tullin ja rajavartiolaitoksen kirjaamasta verovapaasta kaupasta. _

Lisätty kello 16 Global Blue Finland Oy:n luvut.